Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Dombrovskis apstiprina, ka Āboltiņa ir JL kandidāte ES komisāra amatam

Premjers Valdis Dombrovskis publiski apstiprinājis iepriekš izskanējušo informāciju, ka viņa pārstāvētās partijas Jaunais laiks (JL) kandidāte Eiropas Savienības (ES) komisāra amatam ir Solvita Āboltiņa. Maija beigās V.Dombrovskis, kuram formāli jāiesaka kandidāts, norādīja, ka pagaidām pretendentus neapsver.

Jāatgādina, ka Latvijas pārstāvja Andra Piebalga termiņš ES enerģētikas komisāra amatā tuvojas beigām, un Latvijai būs jāizvirza jauns kandidāts. Vaicāts, vai ir vērts apspriest citas kandidatūras, izņemot S.Āboltiņu, V.Dombrovskis raidījumam _Nekā personīga_ paudis viedokli, ka nevar noliegt citu kandidatūru apspriešanu, taču jebkurā gadījumā S.Āboltiņa ir JL kandidāte.

Raidījums atgādina, ka viņa ir JL priekšsēdētāja, Saeimas prezidija locekle, kā arī patlaban vienīgā pretendente no JL. Lai gan pats to noliedz, bet par komisāru vēlējies kļūt arī pats V.Dombrovskis, taču partijas vadošie biedri secinājuši, ka S.Āboltiņai kā sievietei varētu būt lielākas priekšrocības.

Ja S.Āboltiņa kļūtu par ES komisāri, JL pusgadu pirms Saeimas vēlēšanām būtu jālemj par citu partijas priekšsēdētāju. Vaicāta, vai tas varētu būt pašreizējais finanšu ministrs Einars Repše, S.Āboltiņa norādījusi, ka viņš nav izteicis vēlmi atgriezties vadīt partiju.

Valdošās koalīcijas otrs reālākais kandidāts esot ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP). Viņš pats saka, ka šādu piedāvājumu rūpīgi apsvērtu. Savukārt Pilsoniskā savienība šajā amatā labprāt vēlreiz redzētu A.Piebalgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Vēlas jaunus kritērijus ES komisāra izvēlei, min Āboltiņu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas