Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Dombrovskis: ASV un Vācija Latviju uztver par stratēģisku partneri svarīgā reģionā

ASV un Vācija Latviju uztver kā stratēģisku partneri ģeopolitiski svarīgā reģionā, kurā ārkārtīgi svarīgi atjaunot ekonomisko izaugsmi. To pēc nesenajām tikšanām ar ASV augstām amatpersonām un Vācijas vicekancleru GvidoVestervelli secinājis Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL).

Pirmdien viņš tikās ar ārlietu ministru Aivi Roni, lai to pārrunatu, informē Ministru prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Vizītes laikā ASV Ministru prezidentam V.Dombrovskim bija izdevība satikt ASV viceprezidentu DžoBaidenu – pirmā reize, kad ASV viceprezidents tiekas ar kādu premjeru no Baltijas valstīm – lai pārrunātu ASV attiecības ar Latviju un Baltijas jūras reģionu. Viceprezidents izteicis atzinību Latvijai par pilnvērtīgo iesaisti starptautiskajā operācijā Afganistānā, neskatoties uz grūtībām, un par valdības un sabiedrības paveikto ekonomiskās krīzes pārvarēšanā. ASV viceprezidents apliecinājis ASV pastāvīgo lomu Latvijas drošības garantēšanā NATO ietvaros, kas konkrēti izpaužas, piemēram, kā kopīgas ASV-Latvijas militārās apmācības, atbalsts Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanai, atbalsts Latvijas nostādnēm jaunā NATO Stratēģiskā koncepta izstrādē. Noturīgās stratēģiskās partnerattiecības ar Latviju tiekoties ar Latvijas valdības vadītāju apliecināja arī ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone.

Vizītes laikā notika vairākas tikšanās, t.sk., ar ASV aizsardzības sekretāra vietnieku Viljamu Linu un ASV prezidenta nacionālās drošības padomnieku ģenerāli Džeimsu Džounsu, kurās MP uzsvēra Latvijas vadošo lomu ASV un NATO kravu transportēšanā uz Afganistānu Ziemeļu tranzīta koridora (Northern Distribution Network) maršrutā kā iemeslu, kādēļ ASV būtu izdevīgi iepirkt dažādus produktus un materiālus tieši Latvijā.

Rezultātā šogad augustā Latvijā paredzama ASV Aizsardzības loģistikas aģentūras vadītāja admirāļa Alana Tomsona un vairāku ASV bruņoto spēku apgādes kompāniju vizīte Latvijā, lai tuvāk iepazītos ar Latvijas ražotāju piedāvājumu, palīdzētu Latvijas uzņēmējiem izprast ASV armijas iepirkumu prasības un procedūras, un perspektīvā veikt pasūtījumus ASV bruņoto spēku vajadzībām ne vien Afganistānā, bet arī citās dislokācijas vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas