Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Dombrovskis atstatījis sevi no lēmuma pieņemšanas par Hipotēku banku

Lai izvairītos no interešu konflikta, premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) valdības sēdē nepiedalās lēmumu pieņemšanā par VAS _Latvijas Hipotēku un zemes banka _komercdaļas pārdošanu.

Premjers pēc valdības sēdes žurnālistiem apliecināja, ka valdības sēdē lēmumu pieņemšanā par šo banku nepiedalās, ievērojot Interešu konflikta likuma normas.

Dombrovska ģimenei ir kredītsaistības Hipotēku bankā.

Jau rakstīts, ka Ministru kabinets plānojis nākamā gada 17.janvārī izlemt, vai un kam pārdot Hipotēku bankas komercdaļu.

Valdības piesaistītais konsultants SEB Enskilda ir uzrunājis vairāk nekā 100 investorus par Hipotēku bankas komercdaļu iegādi, šodien pēc slēgtās valdības sēdes daļas žurnālistus informēja SEB Enskilda pārstāvis Mārtiņš Krūtainis.

Bankas komercdaļa tiks pārdota, sadalot to sešās paketēs. Pēc Krūtaiņa teiktā, interese ir par visām sešām paketēm, taču viņš nekonkretizēja, par kuru interese ir lielāka, par kuru - mazāka. Pirkt gribētāji ir pārsvarā no Latvijas un gan no banku, gan ne banku sektora.

SEB Enskilda ir uzdots līdz 11.janvārim turpināt sarunas ar investoriem, kas ir izrādījuši interesi, par iespējamiem vēl labākiem piedāvājumiem. 17.janvārī valdība izvēlēsies, vai atbalstīt kādu no šiem piedāvājumiem vai arī meklēt citus risinājumus.

Valdība 1.novembrī panāca vienošanos par Hipotēku bankas komercdaļas pārdošanas stratēģiju. Bankas komercdaļa tiks pārdota, sadalot to sešās paketēs. Tiks pārdoti gan aktīvi, gan saistības. Paketes veidotas, lai būtu maksimāli interesantas investoriem un varētu saņemt labāko cenas piedāvājumu.

Sešas paketes veido Hipotēku bankas meitasuzņēmumi HipoNIA, Hipolīzings, Hipo fondi, aktīvi, kas varētu interesēt uz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem orientējošās universālās bankas, aktīvi, kas varētu interesēt uz lielākiem klientiem orientējošās bankas, kā arī aktīvi, kas varētu interesēt investorus, kas orientējas uz nekustamo īpašumu.

Ja par kādiem aktīviem netiks saņemta apmierinoša cena, pastāv iespēja tos nepārdot, bet gan pārnest uz Privatizācijas aģentūru, paturot valsts īpašumā. Taču netiekot vērtēta iespēja kādu no daļām nepiedāvāt tirgū, iepriekš teica Krūtainis.

Visu procesu esot plānots noslēgt līdz 2012.gada otrajai pusei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas