Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Dombrovskis: dienesta auto nodokļa ieviešana bija pareizs lēmums

Lai gan ar tā saucamā dienesta auto nodokļa iekasēšanu nav veicies tik labi, kā bija plānots, premjers Valdis Domrbovskis (JL) uzskata, ka šāda nodokļa ieviešana bija pareizs lēmums.

Intervijā LNT raidījumā 900 sekundes viņš skaidroja: iepriekšējā nodokļu politika veicināja to, ka faktiski visas privātās automašīnas tika reģistrētas uz uzņēmumu vārdiem, jo "tur bija vieni vienīgi bonusi" – pievienotās vērtības nodokli (PVN) ieskaitīt priekšnodoklī, samazināt peļņu par attaisnotajiem izdevumiem, norakstīt degvielu. "Ja visiem šiem nodokļu bonusiem, kas veidojas no privātās mašīnas reģistrēšanas uz uzņēmuma vārda, tiek pretnostatīts šis dienesta auto nodoklis un ja tas ir veicinājis to, ka daļa no mašīnām, kas iepriekš reģistrētas uz uzņēmumu vārda, tagad tiek reģistrētas uz privātpersonu vārdiem, tad es domāju, ka šis nodoklis ir attaisnojams," secināja valdības vadītājs.

Runājot par to, ka netiek izpildīts nodokļa iekasēšanas plāns, V.Dombrovskis uzsvēra, ka tas nav atsevišķs nodoklis, bet iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) un sociālās apdrošināšanas iemaksas daļa. Savukārt attiecībā uz IIN plāna izpilde ar katru mēnesi uzlabojoties.

Tagad pirmie rezultāti tikšot izvērtēti. Kā pieļāva valdības vadītājs, iespējams, būs nepieciešamas kādas korekcijas. Viņš gan uzskatot, ka konceptuāli šāds nodoklis ir nepieciešams, jo iepriekšējā nodokļu politika bija pilnīgi nepareizs stimuls reģistrēt privātās automašīnas uz uzņēmumu vārda.

Vaicāts par publiski paustajām bažām saistībā ar to, ka personām, kas izmanto dienesta auto privātajām vajadzībām, no 1.jūnija būs jāmaksā PVN, V.Dombrovskis teica, ka šo papildu gūto labumu, ko iegūst, izmantojot dienesta auto, var interpretēt kā ienākumu, kā tas ir pašreiz, vai arī to interpretēt kā pakalpojumu, un tad to var aplikt ar PVN. Viņaprāt, nevar aplikt vienlaikus ar ienākuma nodokli un PVN.

Viņaprāt, jāpaliek pie pašreizējā modeļa, ka labums tiek interpretēts kā ienākums un tiek aplikts ar ienākuma nodokli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas