Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Dombrovskis: ekonomika vairs nebalstās uz lētu kredītu uzpūsta patēriņa

2010.gadā Latvijas tautsaimniecība ir ne tikai atgriezusies pie izaugsmes, bet arī būtiski ir mainījusies valsts ekonomikas struktūra, vērtējot aizejošo gadu Latvijas ekonomikā, atzina Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Pēc viņa teiktā, ekonomika vairs nebalstās uz nekustamā īpašuma spekulācijām un lētu kredītu uzpūsta iekšzemes patēriņa.

"Varam viennozīmīgi teikt, ka tagad ekonomikas dzinējspēks ir ražošana un eksports - ražošanas apmērs šogad pirmajos trijos ceturkšņos ir pieaudzis par 11%, bet eksports - pat par 29%. Uzlabojas arī mazumtirdzniecības rādītāji un pakāpeniski, bet stabili samazinās bezdarbs," norādīja premjers.

Dombrovskis sacīja, ka aizejošais gads Latvijas ekonomikā ir iezīmējies ar ekonomikas stabilizāciju, kas sekojusi vienai no smagākajām krīzēm vēsturē.

"Ekonomiskās attīstības cikla zemākais punkts tika sasniegts 2009.gadā, bet no 2010.gada sākuma vērojama makroekonomisko rādītāju uzlabošanās. Proti, trīs ceturkšņus pēc kārtas fiksējām sezonāli izlīdzinātu ekonomikas izaugsmi pret iepriekšējo ceturksni 0,8-0,9% apmērā. Šogad trešajā ceturksnī ir iezīmējies arī ekonomikas pieaugums gada izteiksmē par 2,9%," pastāstīja valdības vadītājs.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad deviņos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada deviņiem mēnešiem samazinājies par 1,5%, savukārt gada trešajā ceturksnī, pēc sezonāli neizlīdzinātiem datiem, IKP pieaudzis par 2,9%, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas