Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Dombrovskis: Jāizmanto iespēja iestāties eirozonā 2014.gadā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Eva Braun
E
Vjačeslavs Dombrovskis nav lojāls Latvijas Valstij un apkaro Latvisku Latviju . Viņš tikai to dara vēl slipētāk kā Stokenbergs un Loskutovs....Vērojiet uzmanīgi Latvieši šo tipu....
Anslovs
A
Tomēr gribētos dzirdēt sakarīgāku skaidrojumu par ieviešanas iemesliem, jo minētie trīs nepārliecina: -jākonsolidē budžets -(kāds tam sakars ar pāreju uz eiro? man domāt, ka vienalga nevar tērēt vairāk kā nopelna, jeb tad varēs tik tērēt eiro un cerēt, ka tie nez no kurienes ar vagoniem iebrauks?); -ārvalstu investīcijas-(kāpēc aizmirsa to pašu Igauņu atzinumu, ka eiro ieviešanai nav tieša sakara ar Investīciju pieplūdumu? Nu neskries tad tie investori šurp, jo te nav kur investēt, viss jau ir nopirkts, jo ar to šeit saprot investīcijas:))))); - vieta ES nākotnē -(šis vispār ir ļoti ekonomisks arguments, kāda vieta, nu dibenā tā vieta,....:)). Pēc manām domā, vēl tas, ka mums ir sava valūta dod mums manevra iespēju....par to ka varē'tu pieaugt inflācija ir diršanās, inflačija pieauga tieši pievienojoties erosavienībai, kad ieplūda tā lielā kaudze naudas (LB nekontrolēta) un to veksmīgi apguva, moēda , izčurāja..... Tāka iebāziet to eiro sev vienā vietā.....
Kārlis
K
Gribu pateikt savu un ļoti daudzu sev tuvu stāvošu līdzcilvēku viedokli; mums parastiem strādniekiem nav nekādas vajadzības pēc eiro,mēs knapi savelkam rēķinus līdz nākošai algas dienai,dažkārt ir arī kaut nedaudz jāaizņemas,kolīdz rodas neparedzēti izdevumi un tādu kā es un man līdzīgo ir pārsvars Latvijā.Lai miljonāri,kam jānorēķinās ārzonās,iet ellē,nabagiem negribas palikt par ubagiem.
Fiksais
F
Domāju par ZRP kā iespējamo kandidātu, bet pēc šī erzacspeca ziņojuma itr skaidrs, ka teorētiķi jau pietiekami ilgi eksperimentējuši ar valsti. Īstenībā ko var prasīt no cilvēka, kuram nav nekādas pieredzes reālajā ekonomikā? Premjers ar vidusskolas izglītību un nesakarīgais izglītības ministra kandidāts - šitie džeki dzīvo hiperrealitāte. Lai tur viņi arī paliek!
pensionārs2
p
Pareizi, Dombrovski, mums ir jāpaspēj ilekt vilciena pēdējā vagonā, kurš ved uz elli. Nepaies 4 gadi, un eiro pazudīs, ko tad darīsim? Atkal konsolidācija, atkal jauna valūta? Eiro ir smagi slims, drīz nosprāgs, tāpēc mums to stutēt??? Stulbi!
alberts
a
Ja tu kautko atceries no vestures,vai arī pats esi "tajā piedalījis" tad ATCERIES - CIK reizes kops 1940.gada notika - naudas "maiņas" un devalvacijas - ta ka nekas nav jauns - viss vecais scenarijs - tikvien ka vajag savllaicigi ielekt "pareizja vilcienā" un tad jau redzes KUR aizvedis. Pagasidam EIRO ved uz "labo pusi" - kas ir eirozona vinus velk lauka no bedres.
  • 0
  • 0
tavu šefu un fliku jāieliek cietumā
t
plus škele urbaņu jons kargins šlesers parādnieks...vismaz kontrabandu tie lopi var beigt vest?????????????
Vārds
V
Gribu redzēt, kurš varonis ar šiem tiks galā, jo pagaidām te visi ir mīkstie, jo paši vai viņu kolēģi ir iesaistīti. Zaglīga un nožēlojama valsts pārvalde!
  • 1
  • 0
tā gan
t
Vienkārši šī steiga liek domāt,ka kāds CITS liek to darīt,taču mūsu vienkāršajai un nabadzīgajai tautai šis EIRO nu nav vajadzīgs,jo mēs paliksim vēl nabagāki,kamēr nosprāgsim pavisam,vai to vajag KĀDAM,kas tik ļoti spiež uz to?
nav viss
n
Igauņi kļūst bagātāki ar eiro, nevis nabadzīgāki. Šogad ļoti labi var salīdzināt. Viņiem kopš 1. janvāra ir eiro, mums nav. Viņiem ekonomika attīstas labāk nekā mums.
  • 1
  • 1
.....
.
Ja ļauj nodevalvēt un uzreiz ieviest par jauno kursu, tad jā - citādi tās būs nebeidzamas šausmas vēl pāris gadu garumā, kad Latviju atstās vēl lielāks ekonomikas potenciāls, tajā skaitā uzņēmēji, kas ar visām investīcijām izbrauc. Eirozonas sajukšana ir diezgan iespējama, nākamie kritēriji varētu būt reālie, pat, ja izpildīsim Māstrihtas kritērijus, var rasties situācija, kad iekšā nelaiž, jo nav pietiekams IKP pret iedzīvotāju.
lops
l
Ar eiro Latvija zaudēs pēdējo suverenitātes palieku LATU ....
alberts
a
Grieķi iešmugulējās eirozona, tagad vinus no bedres vek ara EU,nevis ta ka mes ,pasi sevi aiz matiem no muklaja.
  • 0
  • 0
alberts
a
Ja nodevalves latu - 90 % cilvēku kļūs par NABAGIEM! "Gudriniek"!
  • 0
  • 0
ABC>ddt
A
Plate tā pati,kas pārējiem rungaiņiem! "Esmu pārliecināts,ka viens no reālākajiem budžeta konsolidācijas scenārijiem ir sociālā budžeta samazināšana,tai skaitā pensiju samazināšana..." Sk."Pensionāru lieta-taisna.Vai cieta?" Baiba Lulle,nra.lv,29.08.2011. Plus vēl,protams,solītā PVN palielināšana par 9% siltumam,zālēm, sabiedriskajam transportam,laikrakstiem,žurnāliem un grāmatām!
V.D.
V
Vjačeslava Dombrovska vārds plašāk kļuva zināms aptuveni pirms trīs gadiem, kad viņš publiski atbalstīja lata devalvāciju un vēlāk arī pensiju samazināšanu. "Iespējams, ka plašsaziņas līdzekļu interese uzzināt manu viedokli bija saistīta ar manu uzvārdu, kas ir tāds pats kā Ministru prezidentam. Tieši tolaik sāku iedziļināties makroekonomikas procesos un šo laiku uzskatu par savu iesaistīšanos politikā," norāda ar nelielu krievu akcentu runājošais ekonomists. Pēdējos trīs gados viņš jau esot gatavojis ekonomikas programmu partijai "Jaunlatvija" un tā saucamajai Lietussargu grupai, kas vēlāk kļuva par Pilsoniskās savienības sastāvdaļu, tā ka Zatlera partija nebūt nav pirmā.
Db, 2009. gada 24. februāris
D
Ir tikai divi ceļi - vai nu devalvēt latu, vai devalvēt algas, raksta Vjačeslavs Dombrovskis, Rīgas ekonomiskās augstskolas docētājs, laikrakstā Telegraf.
Vārds
V
Kāda tur Sorosam darīšana - tie ir vienkārši ekonomikas likumi - vai nu jāsamazina algas, vai jādevalvē, brīnumi nenotiek, ir tikai ekonomikas likumi.
  • 0
  • 2
Ak Kungs!
A
Atkal tas Sorosa fonda Latvijā valdes loceklis un dižais demokrāts - teorētiķis te murgo un prognozē
  • 4
  • 0
vienkārši Pilsonis
v
P.S. Vienīgais, kam Jūsu rakstā var piekrist, ka budžets ir jāsabalansē, 'bet visu pātējo Jūs varat atsāt Sorosa pilciņu nodarbībām un vēlams ārpus latvijas.
Ļoti jāsteidzas,Dombrovska kungs?
Ļ
Jāpasteidzas,kāmēr eirozona nav izjukusi?
vienkārši Pilsonis
v
Mums vēl ir iespēja nepieļaut šo kļūdu un sekot Čehijas piemēra. Čehija ir valsts. kurai ar vadīt''ajiem veicas, Čehijas prezidents Vaclavs Havels neielaida valstī Sorosītus, Dombrovska kungs, saprotu, ka Jums sava stipendija jāatstrādā, bet ne jau uz Latvijas tautas rēķina. Nē un vēlreiz nē EURo 2014.gadā.
cits pilsonis
c
Bet es gribu eiro 2014. gadā. Starp citu, Somijai un Igaunijai arī ar vadītājiem veicas, bet viņi pievienojas eirozonai. Un šogad (jau eirozonā) Igaunijai ir lielāks IKP pieagums nekā LV.
  • 1
  • 1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas