Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Dombrovskis konferencē Tallinā uzsver Latvijas pieredzi krīzes pārvarēšanā

Būtiskākās mācības, kas gūtas, pārvarot ekonomisko un finanšu krīzi, ir nepieciešamība ievērot konservatīvu fiskālo politiku, ierobežot valdības parādu ekonomikas izaugsmes laikā un veicināt sabalansētu un konkurētspējīgu ekonomiku, savā uzrunā sestdien Tallinā pauda Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Ministru prezidents piedalījās Lenarda Meri konferences diskusijā „Eiropas ekonomika: Grūtības, ieguvumi un mācības”.

Attiecībā uz Latvijas pieredzi krīzes pārvarēšanā, Ministru prezidents uzsvēra, ka fiskālās konsolidācijas pasākumi valsts ekonomikas atlabšanā bija nepieciešami neatkarīgi no Latvijas mērķa sasniegt Māstrihtas kritējus un pievienoties eirozonai.

Premjers norādīja, ka būtisks ekonomikas stabilizācijas priekšnosacījums ir cīņa ar ēnu ekonomiku. V.Dombrovskis atzina, ka lielākā daļa sabiedrības izprata fiskālās konsolidācijas nepieciešamību, tajā pašā laikā norādot, ka ir svarīgi lēmumus par izdevumu samazināšanu pieņemt nevilcinoties, tādejādi parādot gan sabiedrībai, gan starptautiskā finanšu tirgus dalībniekiem valsts apņēmību risināt ekonomikas krīzi.

Ministru prezidents minēja, ka ir svarīgi veicināt Eiropas ekonomikas izaugsmi kopumā, pilnveidojot Eiropas iekšējo tirgus mehānismu. Atbildot uz diskusijas dalībnieku jautājumiem par iekšējās devalvācijas priekšrocībām salīdzinot ar ārējo devalvāciju, premjers norādīja, ka finanšu krīzes risināšanai valūtas devalvācija Latvijas situācijā nebija panaceja, tādēļ valsts izvēlējās esošās politikas kursu.

Eiropas Komisijas viceprezidents transporta jautājumos Sīms Kallas un Starptautiskās ekonomikas Petersena institūta eksperts  Anders Aslunds diskusijā atzinīgi novērtēja Latvijas panākumus ekonomikas stabilizācijas un izaugsmes nodrošināšanā. A.Aslunds norādīja, ka Baltijas valstis ir paraugs citām Eiropas valstīm ekonomikas krīzes pārvarēšanā un izaugsmes veicināšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas