Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Dombrovskis: ministrijām no izdevumu samazināšanas neizbēgt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Frants
F
Tikai tāds "sīkums", ka ministriju tēriņi ATKAL tiks mazināti uz parasto strādnieku rēķina - ierindas policisti,cietumu darbinieki,utml. (ne jau pārvaldēs sēdošos aiztiks) - noņems jau tiem,kuriem tagad knapi 240 lati paliek,no tiem jau vēl ir ko paņemt !!! Lielie kungi jau vēl vienu (kārtējo) 70 Ls "griezienu" no saviem 500-600 Ls diez vai sajutīs...
Ieva
I
Vismaz veselības aprūpē ir jārīkojas citādi- jāpanāk, lai katra slimnieka ārstēšanai tiktu tērēts tieši tik, cik absolūti nepieciešams: tas nozīmē savlaicīgu izmeklēšanu, nevis tā kā tagad, kad nereti no pirmās vizītes līdz galīgai diagnozei paiet gads un vairāk (kvotu dēļ), savlaicīgu ārstēšanu ne tikai tiem, kas var samaksāt pilnu cenu, pēc iespējas vairāk manipulāciju, ieskaitot operāciju veikšanu ambulatori (vismaz pilsētniekiem), stingru plānošanu (jo elemntāras lietas nav obligāti jāārstē Rīgā), hronisko slimnieku izglītošanu (cilvēku nezināšana ir apbrīnojama)....Vārdu sakot darīt var daudz. Problēma tā, ka visu to, kas netika paveikts kopš neatkarības atjaunošanas, līdz gada beigām neizdarīsi.
Vislabāk
V
Vislabāk būtu likvidēt Valsts kanceleju, jo tieši tā cenšas dublēt ministriju funkcijas un tās darbiniekiem ir nesamērīgi lielas algas salidzinājumā ar policistiem, tiesnešiemun skolotājiem!!!!
ķirsis -melonei
ķ
Funkciju audits ir parādījis, ka daži, kuri sevi sauc par auditoriem ir nekompetenti un uzskata , ka valsts budžetā var ietaupīt pārliekot izdevumus uz valsts pilsoņu pleciem, piemēram, kā gadījumā ar kompensējamo zāļu samazināšanu.
dainis
d
Cik ietaupītu, ja nogrieztu Valsts kanceleju kā tādu? Citādi mums paši ietaupīšanas pētījumi vien cik izmaksā.
Ieva
I
Likt pašām ministrijām izvērtēt savu funkciju svarīgumu tiešām ir vairāk nekā naivi. Skaidrs, ka tur viss darāmais ir ļoti, ļoti svarīgs. Sēž bezdomu ierēdnis uz ierēdņa un izdomā visādas shēmas, procedūras, veidlapas, lai iedzīvotāju dzīvi padarītu kreņķīgāku, bet attaisnotu savu ūbersvarīgumu. Ļoti gaidu pēcvēlēšanu laiku - sitīs patiesības stunda gan ierēdņiem, gan nodokļu maksātājiem - varēs sākt maksāt ballītes rēķinu.
....
.
Ko vēl samazināt?!?!?!
Rav
R
Cerēt, ka ministrijas varēs koleģiāli samazināt uzdevumus ir naivi, bet premjera bezzobainie izteikumi tikai skaidri apliecina viņa politisko mazspēju.
melone
m
Funkciju audits ir parādījis, kur var ietaupīt! Ministrijas pašas nekad neko labprātīgi nesamazinās. Kad darbinieki, kas strādā izsaka savus priekšlikumus kur var reāli ieekonomēt, tad tie tiek uzskatīti par ienaidniekiem. No iekšējo auditu ziņojumiem vadība liek izņemt ārā priekšlikumus-novērst funkciju dublēšanos, dienesta auto lielā skaita likvidēšanu, struktūrvienību vadītāju amatu samazināšanu u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas