Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Dombrovskis par Kampara deklarāciju: Svarīgi, lai būtu skaidrība no VID un KNAB

"Visa informācija, kas attiecas uz Kampara kunga finansiālo stāvokli un veiktajiem darījumiem ir Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un KNAB rīcībā, un, ja kādi pārkāpumi tiks konstatēti, mēs atbilstoši rīkosimies," komentējot informāciju par finanšu ministra Arta Kampara (V) amatpersonas deklarāciju intervijā Rietumu radio sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

"Spekulācijas var uzbūvēt dažādas, taču svarīgs ir kompetento iestāžu viedoklis," norādīja V.Dombrovskis. Viņš atzina, ka aicinās A.Kamparu sniegt detalizētākus paskaidrojumus par veiktajiem darījumiem, - ministra rīcību izskatīšot Vienotības ētikas komisijā. "Tomēr jebkurā gadījumā ir svarīgi, lai būtu skaidrība no VID un KNAB puses - ir pārkāpums vai nav," sacīja Ministru prezidents.

Jau ziņots, ka portāls Pietiek.com Valsts ieņēmumu dienestam (VID) un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam nosūtījis iesniegumus saistībā ar datiem, kas minēti ekonomikas ministra A.Kampara un Saeimas deputāta Aināra Šlesera (PLL) valsts amatpersonu deklarācijās.

Saistībā ar A.Kamparu iesniegumos norādīts uz viņa amatpersonas deklarācijā minētajiem datiem, no kuriem izriet, ka ministram 2010.gadā bijuši vismaz 20 000 latu lieli nelegāli ienākumi vai arī A.Kampara deklarācijā, kas atrodama VID Publiskajā datu bāzē, sniedzis maldinošu informāciju.

Tāpat iesniegumos norādīts uz publiskotajiem datiem, no kuriem izriet, ka A.Kampara dzīvesbiedrei Ilvai Kamparei nav varējis būt legāli iegūtu 27 000 latu, ko viņa saskaņā ar ministra amatpersonas deklarācijā sniegtajām ziņām it kā viņam uzdāvinājusi.

Savukārt A.Kampara paziņojumā teikts, ka viņa sievas Ilvas pērn vīram uzdāvinātie 27 000 latu ir likumīgi ienākumi, kas gūti pirms vairākiem gadiem, pārdodot dzīvokli ar visu iedzīvi.

Paziņojumā teikts, ka darījumā, kas slēgts starp Ilvu Kampari un dzīvokļa pircēju, dzīvokļa pārdošanas cena ir tāda, kā norādīta zemesgrāmatā. Tajā pašā laika periodā tika pārdotas arī divas zemesgrāmatā nereģistrētas garāžas, kuras atradās garāžu kooperatīvā Jauntukums-1, vienlaikus ar dzīvokli tika pārdotas visas mēbeles, virtuves iekārta ar tehniku, sadzīves tehniku u.c., kas atradās dzīvoklī, Kamparu ģimenei no tā izvācoties, un par kurām cena tika noteikta, vienojoties.

Kā kādam portālam atklāja Ilva Kampare, dzīvokli, "kurš 15 gadus nebija remontēts, atrodas ēkas pirmajā stāvā, kur apakšā nemitīgi applūdis pagrabs," tiešām esot pārdevusi par 8000 latu. "Es ļoti gribēju pārdot dārgāk, bet nebija iespēju," sacīja ministra sieva. Pārējo summu I.Kampare ieguvusi par garāžām, dzīvokļa mēbelēm un sadzīves tehniku, kā arī saņēmusi mantojumā no tēva. Mantojuma apmēru I.Kampare nevēlējās atklāt. Uz jautājumu, kāpēc 27 000 latu glabājusi skaidrā naudā, ekonomikas ministra sieva atbildēja, ka neuzticas bankām. Ilva nestrādā algotu darbu, kopš ģimenē pirms sešiem gadiem piedzimis trešais dēls, kuram bijušas veselības problēmas. Tiesa, viņa dažreiz piepelnās ar radošiem darbiem.

Tāpat A.Kampars norādījis, ka ir precizējis visas neskaidrības par savu 2010.gada deklarāciju, ir ievērojis likumu prasības un neredz pamatu demisijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas