Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Dombrovskis pēc tikšanās ar Zviedrijas premjeru pieļauj korekcijas budžetā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
',
&
Varēs no naturālajās saimniecībās izuadzētā atdot SVF parādu, 21 gs.vergi
ciniķis
c
"Tātad, nomētāsim tos zviedrus ar cepurēm? Atgriezīsimies pie naturalās saimniecības, nevajag mums nekādus kredītus, mēs - izturīgi, vot, tad tie izlutinātie zviedri gan redzēs! Pārliecināts, ka visi būtu ar mieru atteikyies no civilizācijas labumiem, lai tikai parādīt pigu zviedriem? Tas, ko tu raksti, ir vistīrākā utopija, tas ir vismaigākais, ko var parteikt." Nē, ne visi būtu ar mieru atteikties no civilizācijas labumiem, tikai Zviedri tos civilizācijas labumus nedod - viņi tos atņem!!!! Un atņems aizvien vairāk. Tieši par to ir runa!!!! Naturālās saimniecības mums spīd tieši realizējot "aizdevēju" naudas izraušanas no apgrozības politiku. Daudzi to vienkārši neapjēdz. Nu nespīd pie šīs politikas lielākajai daļai palikt vidusslānī ar "civilizācijas labumiem". To nebūs. Būs tikai divas iespējas - ārzemes vai atgriezties laukos un sākt naturālo saimniecību, lai nenomirtu badā!!!
ciniķis
c
"''Tādai ir jābūt nākotnei.'' - sapņotājiem un fantazētājiem tomēr derētu apjēgt, ka tā nākotne jau veidojas šodien. Starp citu - Gudmens&Co ir pie teikšanas jau 20-it gadus, un ar kādu dūrīšu vicināšanu un bravūrīgām runām šo kompāniju no valsts piramīdas virsotnes uz kādu zemāku pakāpienu viņus nedabūsi. Esi reāls !" Tad nu gan tu "argumentus" iemeti. PSRS režīms noturējās 50 gadus. Un ko? Da neko, īsi pirms tā sabrukuma visi, kas teica, ka gals ir neizbēgams tika saukti par "sapņotājiem" un "dūrīšu vīstītājiem" un "bravūrīgajiem runatājiem". Sabrukuma iemesli faktiski bija ir varas "elites" morālā degradācija un tīri ekonomiskie iemesli, kā tautai nebija ko ēst, tā tā sāka buntoties. Ir teiciens, kamēr tauta ēd, tā klusē. Tagad ir skaidrs, ka ēst nebūs ko un tauta neklusēs. Jautājums - kāpēc saeimai tika pieņemts īpašais statuss ar 25 metru pastiprinātās apsardzes zonu? Tavuprāt? Tāpēc ka šī sapuvusī kleptokrātija nav muļķi, viņi zina, kas viņus gaida. Viens ir tās piekrāsotās muļķības par bezdarba statistiku un IKP krituma statistiku, pavisam kas cits ir reālā situācija un viņi to zina. Vienkārši pagaidām ar statistikas melīgajām metodēm tiek noturēts noskaņojums, melo nevis tāpēc, ka ir ļauni, bet tāpēc, ka teikt patiesību sāk kļūt bīstami. Tikai statistika arvien vairāk kontrastē ar to, ko cilvēk redz un uz savas ādas izbauda reālajā dzīvē. Šīs acīmredzmās pretrunas aug ar katru dienu un kādā brīdī valdībai neviens vairs neticēs ( jau tagad netic). Starp citu, arī PSRS pirms sabrukuma meloja, ka viss ir labi, bērniem stāstīja, ka mēs dzīvojam vislabākajā valstī pasaulē, tomēr ar meliem nevar noturēt valsts ekonomiku. Tā, ka kuri te ir sapņotāji un kuri reālisti mēs vēl paskatīsimies. Tikai, lūdzu, nesaki argumentus tipa: "tas nevar būt, tāpēc, ka nevar būt". Viss šajā pasaulītē var būt.
Jukums
J
Valdi, saņemies taču beidzot un maini neloģisko, netaisnīgo un atīstību bremzējošo nodokļu sistēmu! Ja vajag, uzsit beidzot dūri galdā.! Jāievieš normāli nodokļi pēc progresīvā principa, smagums jāpārliek no strādājošo algām uz nekustamajiem īpašumiem - tad vajadzība šmaukties ar aplokšņu algām atkritīs pati par sevi. Tikai pēc tam var sākt stādīt budžetu, plānot ieņēmumus un izdevumus. Šī kroplīgā nodokļu sistēma ir viena no galvenajām (kopā ar korupciju, birokrātiju un valsts nozagšanu) nelaimju saknēm. Tikai valsts un cilvēku ienaidnieki var saglabāt šo ekonomiski-pašnāvniecisko nodokļu sistēmu tās pašreizējā veidā.
SOS!!!!!
S
Krīze saliks visu pa vietām, alkatīgie tiks izputināti, lepnie tiks pazemoti, saprātīgie dzīvos un izdzīvos, mēs esam lielu pārmaiņu priekšā, mainīsies arī cilvēku domāšana, "finanšu sektora" kā pestītāja reliģija drīz beigsies, tāpat kā beigsies supermārketu un patēriņa kulta reliģija. ----------------------- Jautājums ir tikai kas saliks pa vietām to visu?:)) Vai Latvijas valdība vai lepni iesim caur lielu bardku ar neprognozejamām sekām?:))) No saskaitāmo kārtibas rezultāts nemainās tikai aritmetikā, dzīvē ļoti mainās! Tāpat kā cena ko maksāsim vienā, otrājā vai trešajā variantā.
SOS!!!!!
S
Latvijas valdības vadītājs sarunā uzsvēris, ka Latvijas ekonomikas stabilizācijas programmas galvenais mērķis ir Latvijas ekonomikas atveseļošana, kas būtiski ietekmēs arī Baltijas, Skandināvijas un ES ekonomikas tirgu. Tieši tādēļ esot ļoti aktuāla aktīva diskusija par nodokļu politiku Latvijā un budžeta samazinājumu, mazinot nodokļu slogu darbaspēkam un paplašinot tā bāzi kapitāla pieaugumam un patēriņam. ---------------------- 1. Vienīgajam iztikas avotam- dividendēm 10% nodoklis?:))) 2. Par firmas džipu divi nodokļi, par izplūdes gāzem un pat braukšanu uz šopiem nav aizmirsuši(_50 Ls menesī). 3. 3-stāvīgo villu kādi 10000 Ls gadā. 4.Ja gribi ko nopirkt šopā 25% PVN priekšā 5. Aiziet pie daktera cenrādī ieskatoties vien var noģībt (30-40 Ls par dienakti) tiem, kuri nemaksājuši iedzīvotaju ienākumu nodokli Kā lai dzīvo?:)))
Aldis
A
No progresīvā ienākuma nodokļa nekur nesprukt!
XP
X
Wharton liekas ir no REA. Un to, ka domā zviedriski, arī var manīt. Ekonomika, lai arī cikliska un katru reizi ar savu "apokalipses" tipa krīzi, tomēr nav viendabīga. Arī ekonomikā, kā dzīvē var novilkt posmu pirms un pēc. Zviedri Baltijā uzbāžas ar savu ekonomikas izpratni, taču diemžēl šī izpratne balstās uz ražošanas sektora "spēju", jeb pareizāk būtu teikt nespēju. Savulaik krīze Zviedrijā ļāva pacelties valsts ekonomikai, jo bija arī spēcīga ražošana, kas LV nav. Ja kaut kur arī pamana, tad jāsaka, ka tā lielākoties nepieder lokalajam kapitālam. Principā sapīgā ķēde, ko LV nevar pārraut ir, ka mēs aizņēmāmies naudu no tiem, kuru kompānijas par šo pašu naudu mums piegādāja vajadzības (preces). Vismaz 10-15 gadus Baltijā daudz kas notika caur skandināvu kompānijām, tai skaitā imports, kurš tika uz šo reģionu monopolizēts ar visādām dīleru utml. tiesībām Labākais veids, ka pārdot savu preci, ir aizdot klientam naudu šīs preces iegādei. Faktiski aizdevējs gūst finansu un tirdzniecības peļņu. Wharton min, ka finansu sektors aizejot zviedriem neatdzīvosies. Atdzīvosies, un vismaz gada laikā, SE ir mazs spēlētājs pasaules pat Eiropas naudas tirgū. ja vēl valdība ar zināmiem liegumiem izspiedīs skandināvu bankas no tirgus, ļaujot tām sākt laizīt savas brūces, šajā tirgū dzīvība ieplūdīs ātri. Jā, ienāceji būs piesardzīgāki, un daudz ko izvērtēs, taču, ja biznesa attīstībai kredītu nedod zviedru banka, jo baidās no default un no augšas ir komanda, ka jāņem atpakaļ cik var, tad ienācēji būs ar mazāku baiļu faktoru, un atvērtāki. Starp citu, tiek kas bļauj par devalvāciju pārsvarā ir zviedri, kāpēc? Tāpēc, ka sagraujot lokālos uzņēmumus, te ātri ienāks zviedri ar saviem, bet eksporta LV nav, un viņu (LV eksporta) mītiskā spēja ar devalvētu latu paclet ekonomiku ir krietni pārspīlēta. LV joprojām ir tikai izejvielu eksportētāja, un Pievienotā vērība ir zema. sorry par klūdām, vēls
latviete
l
Es baidos, ka shis viss var but likteniigs latvieshu tautai.. domaju, politikjiem butu tas atklaati jaakomunicee aizdeveejiem.
izbijs valsts patriots
i
Nē ,dēls Anglijā --meita LLU nākošgad jābeidz,tad redzēs. Sievai divibrāļi anglijā ,ja viss notiek kā plānots tad man atliks tikai pieskatīt dažus tukšus dzīvokļus ,kāarī dažus mājdzīvniekus--jo iespējams ap jauno gadu vēl trīs radinieki saka sveikas latvijai.Vienkārši ir spiesti to darīt.
jautājums
j
Starp citu, Jums nav kāda saistība ar Rīgas Ekonomisko augstskolu ? Stipri pēc viņuekonomiskās teorijas skolas izklausās...
jautājums
j
Kur ir Jūsu bērni ? Viņi atgriezīsies Latvijā ? Jaunieši masveidā izbrauc, Latvijas lauki ir tukši.
jautājums
j
Nu ja Putins viņu grib turēt Lat.Balzāma padomē...Tad tikai... kāpēc ? Un privātos uzņēmumus vēl nacionalizēt nevar ...Protams, ka pašiem ir iekšā šmuces jāsatīra. Un vispār ir pilnmēness ...Kādi tur prātīgi lēmumi... Bet vienreiz vajadzētu vispirms sākt domāt un tikai pēc tam darīt...
izbijs valsts patriots
i
Etniskie latvieši būs---Tikai mums nebūs ar ko lepoties.Paies ilgs laiks līdz no šīm atliekām atkal izveidosies kaut kas cienīgs. Sliktākais jau ir tas ka latviešos ir notikus iļoti liela šķelšanās.
jautājums
j
Iepirkumu līgumus man gan šķiet, ka vismaz daļēji pārskata. Vismaz pats esmu ar to saskāries. Un nomazinot vēl 275milj. būs spiesti pārskatīt. Var jau būt , ka tur vēl ir rezerves, bet tik un tā izdevumu griešana ir naudas ņemšana arā no ekonomikas. Bet mani baida bezdarba nekontrolēts pieaugums, ja šomēness oficiālais bezdarbs ir pie 150 tūkst, tad reālais ir pie 200 tūkst.un tendence ir stabili kāpjoša. Un nu jau pie150 tūkst būs ārvalstīs... Un pēc kā Jūs spriežat par LB potenciālu ? Vai tad viņi kat ko vēl citu dara bez monētu kalšanas ? Ne igauņiem, ne lietuviešiem nekādas šmuces banku sektorā nav bijušas... Bet mums nepārtraukti...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

dfd

Latvijas valdība un Zviedrijas amatpersonas lieto divas dažādas pieejas.

Valdis Dombrovskis. Lasiet vairā - ziņo žurnāliste Anna Novicka no Stokholmas


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas