Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Dombrovskis: Sociālo partneru piedāvājumā ir būtiskas problēmas

Valdība ir daudz diskutējusi arī par iespējamiem alternatīvajiem risinājumiem nākamā gada budžeta konsolidācijai, taču ar piedāvātajiem risinājumiem ir būtiskas problēmas, komentējot sociālo partneru neapmierinātību ar 2011.gada budžetu, šodien žurnālistiem teica premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Kā piemēru viņš minēja piedāvājumu ierēķināt lielāku efektu uz ēnu ekonomikas apkarošanas plāna īstenošanas rēķina. Pēc Dombrovska teiktā, valdībai nebūtu pret to iebildumu, bet sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem attiecīgie nodokļu ieņēmumi tiek prognozēti atbilstoši faktiskajām tendencēm."Iespējas avansā ierēķināt vairākus desmitus miljonus latu no labākas nodokļu iekasēšanas kā konsolidācijas pasākumu diemžēl nav," pavēstīja Dombrovskis.Viņš atzina, ka virkne no konsolidācijas pasākumiem nav guvuši sociālo partneru atbalstu, taču aicināja saprast, ka fiskālā konsolidācija 280 miljonu latu apmērā jebkurā gadījumā ir jānodrošina.Valdības vadītājs arī prognozēja, ka, par spīti nesaskaņotiem jautājumiem ar sociālajiem partneriem un koalīcijā, budžeta pieņemšana virzīsies, kā plānots. Uzstādījums esot, vēlākais, 7.decembrī iesniegt budžetu Saeimā, un paredzams, ka 9.decembrī to varētu skatīt 1.lasījumā, bet 20.decembrī - 2.lasījumā.Tāpat viņš uzskata, ka saistībā ar aizdevēju pozīciju problēmām starp 1. un 2.lasījumu nevajadzētu rasties. Tiesa, sarunas ar aizdevējiem turpinoties - decembrī Latvijā būs tehniskā misija un janvāra vidū būs pārskata misija. Kā atgādināja Dombrovskis, būtiskākais jautājums ir par otrā līmeņa pensiju iemaksām, kas ir arī jautājums Eiropas Savienības līmenī.Kā ziņots, Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēde šodien beidzās bez kompromisiem un sociālie partneri neatbalstīs valdības sagatavoto nākamā gada budžeta projektu.Pēc sociālo partneru domām, budžetā netiek veikti solidāri izdevuma mazināšanas pasākumi un tas atstās negatīvu iespaidu vidējā termiņa attīstību.Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) vadītājs Vitālijs Gavrilovs sēdē atzina, ka viņa virzītie priekšlikumi budžetam nav ņemti vērā un ir pieņemts tikai politisks lēmums, par kuru vienojušās "Vienotība" un Zaļo un zemnieku savienība.Arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers norādīja, ka atliek tikai konstatēt, ka "sagatavotais budžets ir vai nu nevēlēšanās darīt darbu, kā tas ir jādara, vai arī politiskās gribas trūkums".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas