Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Dombrovskis: SVF Latvijai izvirza jaunus un smagus nosacījumus

Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) Latvijai izvirza jaunus un smagus nosacījumus turpmāka starptautiskā aizdevuma saņemšanai, tādēļ sarunas ar aizdevējiem nav vieglas, trešdien intervijā Latvijas Radio teica Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Viņš gan neatklāja, kādi ir šie jaunie SVF nosacījumi, jo sarunas ar aizdevējiem ir konfidenciālas.

"Sarunas ar aizdevējiem ir smagas un tie nosacījumi, ko SVF izvirza arī ir pietiekoši smagi," teica premjers, piebilstot, ka sarunu formāts ar aizdevējiem ir tāds, ka šos nosacījumus viņš nevar komentēt.

'"Mēs turpinam sarunas par to, kādi tad galu galā būs SVF nosacījumi. Mēs esam vienojušies ar Eiropas Komisiju (EK) par nosacījumiem un parakstījuši papildus vienošanās memorandu. Ja SVF piekristu tādiem pašiem nosacījumiem kā EK, tad lietas varētu virzīties uz priekšu," atzina Dombrovskis. Pēc viņa teiktā, SVF neesot iebildumi pret tiem nosacījumiem par kādiem Latvija ir vienojusies ar EK, taču SVF izvirza "jaunus un pietiekoši smagus" nosacījumus.

Premjers norādīja, ka SVF un EK pieeja dažādos jautājumos atšķiras, taču nekonfliktē. Dombrovskis par piemēru minēja atšķirīgo EK un SVF pieeju eiro paātrinātai ieviešanai Latvijā.

Jau vēstīts, ka Latvijā pirmdien sākas apvienotā EM un SVF misija, kurā plānots apspriest jautājumus par SVF nākamās aizdevuma daļas piešķiršanu Latvijai. SVF paziņojumā pagājušajā nedēļā norādīja, ka SVF turpina pārrunas ar Latvijas valdību par ekonomisko politiku kopumā, un tās var noslēgties ar programmas pirmo izvērtējumu un nākamās kārtas līdzekļu piešķiršanu.

Latvija pagājušā gada beigās panāca vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem par 7,5 miljardu eiro aizdevuma saņemšanu. Par pamatu aizdevuma izsniegšanai kalpo Latvijas ekonomikas stabilizācijas programma, kas paredz vairākus pasākumus, tostarp būtisku valsts budžeta deficīta samazināšanu, lai Latvija atgūtu konkurētspēju.

EK 2.jūlijā paziņoja, ka piešķīrusi Latvijai starptautiskā aizdevuma nākamo daļu- 1,2 miljardus eiro. EK paziņojumā teikts, ka naudu Latvija saņems jau šomēnes, kad tiks parakstīts papildu saprašanās memorands un finanšu tirgos tiks aizņemti aizdevuma otrās kārtas izmaksāšanai nepieciešamie finanšu līdzekļi.

SVF vēl nav paudusi savu vērtējumu par Latvijas budžeta grozījumiem. No šī SVF vērtējuma ir atkarīgas Latvijas iespējas saņemt SVF aizdevuma nākamo kārtu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas