Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Dombrovskis: tās nav beigas, tā ir krīze

Griezumi tika izdiskutēti ar sociālajiem partneriem un zem vienošanās ir arī Krīgera paraksts, intervijā LNT nākamajā rītā pēc smago budžeta grozījumu pieņemšanas sacīja premjers Valdis Dombrovskis, komentējot gaidāmās arodbiedrību akcijas. Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) līderis Pēteris Krīgers vakar piedalījās akcijā pie Saeimas, bet ceturtdien arodbiedrības rīko manifestāciju Esplanādē. “Es aicinātu cilvēkus apzināties, kāpēc šādi lēmumi tiek pieņemti un kādas ir alternatīvas, ja tie netiek pieņemti,” akcijas komentēja premjers.

Secinājumu, kas sagaida veselības aprūpē strādājošos intervijā LNT izteica arī mediķu arodbiedrības līderis Valdis Keris. Ārsta darba samaksa būs nedaudz virs 300 latiem pirms nodokļu samaksas, bet māsām aptuveni 200 lati, tās ir beigas, teica V.Keris. “Ja samazinājumus attiecina lineāri, tad nonākam pie tā, ko saka Kera kungs. Taču tāpēc veselības aprūpē tiek gatavotas strukturālās reformas, tad sekas nav tuvu tik dramatiskas. Tās nav beigas, bet tā ir krīze un šie ir krīzes lēmumi,” atbildēja valdības vadītājs. Uz jautājumu, cik būtu jāsaņem krīzes laikā, V.Dombrovskis atkal norādīja, ka alternatīva, ja nesamazinātu izdevumus, būtu daudz nepatīkamāka, jo tad valsts budžetā būtu jāmeklē iespējas izdevumus mazināt vēl vairāk. Taču uz jautājumu, vai šobrīd ir samērīga ārstu alga un ierēdņu algas, V.Dombrovsis atbildēja: “Protams, tās tiek un tiks vēl vairāk samazinātas. Praktiski nekavējoties mēs virzām noteikumus, ka samazinām ierēdņu algas. Vidēji valsts pārvaldē alga mazināsies par 30%.”

Premjers apliecināja, ka valdības darba kārtībā ir jautājums par minimālās algas samazināšanu. Tiek gaidīts sociālo partneru viedoklis. 

Gala lēmums, vai piešķirt Latvijai nākamo starptautiskā aizdevuma daļu, būs zināms 25. vai 26.jūnijā, trešdien Latvijas Radio sacīja premjers. Starptautiskais aizdevums tiks novirzīts deficīta segšanai, ja to nesaņemtu, tad budžeta samazinājumi būtu vēl daudz smagāki, skaidroja premjers. Nauda nepieciešama naudas plūsmas nodrošināšanai Valsts kasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas