Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Dombrovskis: Vārds "opozīcija" sarunā ar Zatleru ne reizi netika pieminēts

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) kategoriski noliedz, ka otrdien neformālās tikšanās laikā ar Valdi Zatleru būtu viņu informējis par Vienotības gatavību strādāt opozīcijā, ja Zatlera Reformu partija (ZRP) neatteiksies no domas veidot koalīciju ar Saskaņas centru (SC). To V.Dombrovskis teica trešdienas rītā intervijā Latvijas Radio.

Latvijas Televīzija, atsaucoties uz neoficiāliem avotiem, otrdienas vakarā ziņoja, ka V.Dombrovskis Vienotības vārdā uzsvēris V.Zatleram - Vienotība nevar atbalstīt koalīciju ar SC, un jaunā valdība jāveido kopā ar ZRP un Nacionālo apvienību. Ja ZRP nevēlas atteikties no sava lēmuma, Vienotība ir gatava strādāt opozīcijā, ziņoja LTV. 

Premjers nodēvēja LTV avotus par "melīgiem", kas informējuši televīziju par Vienotības gatavību strādāt opozīcijā. 

"Valdības veidošanas laikā vairākkārt bijušas tikšanās ar Valdi Zatleru. Arī vakar bija saruna. Vēlos uzsvērt, ka vārds "opozīcija" sarunā ne reizi netika pieminēts ne no manas, ne Zatlera puses," asi noteica V.Dombrovskis.

"Es uzskatu, ka Vienotībai šobrīd nav jācentrē doma, ka jāiet opozīcijā situācijā, kad Zatlera Reformu partijai, Vienotībai un Nacionālai apvienībai kopā ir 56 balsis. Runāt par opozīciju ir bezatbildīgi," teica V.Dombrovskis. 

Premjers atgādināja, ka "Jaunais laiks divreiz jau pasteidzās aiziet opozīcijā, samērā viegli ļaujot krist Einara Repšes valdībai un aiziejot no Aigara Kalvīša valdības". Abos gadījumos sekas bija negatīvas kā valstij, tā arī JL.

"Vienotībai nav jāmēģina visu pamest un aiziet uz opozīciju. Ja kādos Vienotības biedros ir parādījusies vieglprātīga vēlme skriet uz opozīciju, tad es to neatbalstīšu," asi teica V.Dombrovskis. "Es uzskatu, ka ir jāstrādā pie vienošanās ar ZRP , lai vienotos par koalīcijas modeli, kas ir abpusēji pieņemams un pie tā arī strādāt."

Viņš atkārtoti uzsvēra, ka Vienotības prioritārais koalīcijas modelis ir tāds, kurā strādātu ZRP, Vienotība un Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK. "Tam ir vairāki iemesli gan no ideoloģiskā, gan no tiesiskā viedokļa," tā V.Dombrovskis teica LNT raidījumā 900 sekundes

Jautāts, kāda tad ir atšķirība - strādāt trijatā ar ZRP un VL-TB/LNNK vai četratā, kurā būtu arī SC, V.Dombrovskis norādīja: "Vienā gadījumā politiskajiem spēkiem, kuri iestājas par tiesisku valsti, ir vairākums, otrā - nav."

Tomēr premjers bija optimistisks par vienošanos jaunās koalīcijas jautājumā jau šonedēļ: "Ja izpildīsies optimistiskais scenārijs, tad šonedēļ mēs vienošanos varētu panākt." 

(papildināts viss teksts) 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piedāvā samazināt slimības lapu kompensācijas

Turpinoties diskusijām par darbnespējas lapu apmaksas izmaiņām, Ekonomikas ministrija (EM) rosina samazināt darbnespējas lapu kompensācijas, turklāt šādai diskusijai ir gatava arī Labklājības...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas