Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Domnieki negrib atļaut atvērtas alkohola pudeles ielās

Rīgas domes komitejas deputāti negrasās atcelt aizliegumu atrasties uz ielām ar atvērtām alkohola pudelēm. Šādi noteikumus Rīgas pašvaldībā pieņemti jau pirms diviem gadiem, norāda Rīgas Domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais.

Reģionālā attīstības un pašvaldību lietu ministrija nosūtījusi domei vēstuli, kurā izteikti iebildumi pret vairākām Rīgas domes Sabiedriskās kartības noteikumos iekļautām normām, tai skaitā pret aizliegumu uzturēties publiskās vietās ar atvērtu alkohola iepakojumu.

RAPLM vēstulē domei norāda, ka saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 171.pantu jau paredzēta administratīvā atbildība par alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu sabiedriskās vietās. Ņemot vērā to, ka persona likumā noteiktajos gadījumos ir tiesīga iegādāties alkoholisko dzērienu un atrasties, kā arī pārvietoties sabiedriskās vietās ar to, bet nav tiesīga to lietot sabiedriskā vietā, tad mērķis alkoholisko dzērienu lietošanas ierobežošanai ir paredzēts un sasniedzams ar citiem, indivīda tiesības un likumiskās intereses mazāk ierobežojošiem līdzekļiem, tas ir, saskaņā ar kodeksa 171.pantā paredzēto, norāda RAPLM.

"Es neredzu nevienu pamatotu iemeslu atcelt noteikumus," D.Turlais nepiekrīt RAPLM viedoklim. Viņš Diena.lv pavēstīja, ka komiteja ir izskatījusi RAPLM iebildumus pret saistošajiem noteikumiem un plāno apkopot datus par to piemērošanas praksi un atbilstību citiem likumiem.

"Mūs mazliet pārsteidz fakts, ka vairāk kā divus gadus pēc noteikumu stāšanās spēkā ministrija pret tiem pēkšņi atrod kādus iebildumus, kaut gan praksē nav neviena gadījuma, kad kāds būtu apstrīdējis šo normu tiesiskumu. Acīmredzot ministrijā ir nomainījušies darbinieki, kuri tagad interpertējuši likuma normas no sava skatījuma," RAPLM iebildumu iemeslus min D.Turlais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas