Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Dreimane domā samazināt Valsts kancelejas autoparku

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Piekrītu
P
Par tiem taksīšiem, ja noorganizētu kārtīgu konkursu, ar lejupslīdošu izsoli internetā, tad gan varētu panākt efektīvas izmaksas. Kurš privātuzņēmums nepacenstos piedāvāt visizdevīgāko cenu, ja zinātu, ka gaida valsts pasūtījums, kur gadā garantēti miljoniem kilometru. Jāmāk tik veiksmīgāk iepirkties nekā līdz šim. Par lejupslīdošām izsolēm var lasīt pameklējot internetā "reverse auction software".
Nu
N
patiesībā jau VISĀM valsts iestādēm vajadzētu ne tikai samazināt bet arī OPTIMIZĒT autoparku! 1) izpārdot visus premium klases vāģus - neesam nekāda te treknā Vācija vai Monako, ka ierēdnīšiem jābraukā ar Audi limuzīniem! Atbilstoši valsts rocībai piemērotas būtu Škodas - premjēram varbūt Superb, ministriem Octavia un citiem ierēdņiem Fabia. 2) kardināli samazināt valstij piederošo autiņu skaitu vispār, līdz ar to samazināt arī valsts algoto šoferu skaitu. Esmu pārliecināts, ka, prasmīgi slēdzot līgumus ar taksīšu kompānijām, var panākt (kopumā) ievērojamu izdevumu (uz transportu) samazinājumu! NAV dārgi jānomā autiņi no privātkompānijām, nav jāmaksā apdrošināšana, apskates, servisa un degvielas izmaksas īpašumā esošajiem autiņiem. Latvijā jau ir daudzas privātkompānijas, kas pie saviem specifiskajiem darbības veidiem ir sarēķinājuši, ka takšu izmantošana ir IZDEVĪGĀKA par sava autoparka uzturēšanu! Starp šādām firmām ir arī pazīstamas finansu un audita pakalpojumu sniedzējas, un tās jau nu naudiņu skaitīt māk ;)) Protams, visām valsts iestādēm šāda pieeja neder - policijai vai visādiem operatīvajiem dienestiem savs autoparks būs vajadzīgs, bet, teiksim, VID un visādās ministrijās pilnīgi noteikti vajadzētu parēķināt un pavērtēt šādas alternatīvas transporta pakalpojumu nodrošināšanas iespējas. Varbūt kaut kur jāizmanto pat kombinētais variants - skaidrs, ka visiem vienāds risinājums neder - bet, JA IR REĀLA VĒLME ieekonomēt valsts naudu (nevis tikai izvilkt no valsts maka maksimumu ērtību savu pakaļu pārvietošanai), tad ekonomiskākus variantus VAR atrast.
asiņainais punduris
a
A Tu viņas štuceris? Man ir totāli nepieņemams mūsu ierēdnīšu ģērbšanās un meikapa stils...Tu kādu biznesmeni esi redzējis tādā izskatā?Rozentāle, sieviete no darba aģentūras, Krūmane, šitā madāma....viņām kas-kaut kā pietrūkst-kāpēc tādas ārišķības?kāpēc neviens nekad nav apspriedis Sudrabas izskatu? Ierēdnim ir jāģērbjas atturīgi, korekti-atbilstoši tautas mentalitātei-valsts iekārtas likums.
Fremks
F
Tu esi prokurors ?! vai mācītājs-pedofīls?
asiņainais punduris
a
šai sievietei kaut kas nav kārtībā ar pašapziņu-viņa izskata vulgārumā jau nopietni konkurē ar kļockina vietnieci-čangalieni bucenieci...
Interesanti, ļoti interesanti
I
Un tagad laikrakstā mums būs jālasa par katru "saīsināto" mašīnu?
Trahtenbergs
T
gudrs sievišķis ... taada liekeežu armija ir pilna valsts iereednieciibas ...valsts nav vairs speejiiga uztureet to masu , staadieties priekšaa kas notiktu fermaa ja fermers uzaudzee cuuku baru ap 200 , bet reaali var knapi pabarot 50
***
*
kaut nu viņai neviens kāju priekšā nepieliktu, un varētu turpināt strādāt :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas