Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Drīzumā pavasara šķīdoņa dēļ ierobežos smagā transporta kustību

Pavasara šķīdoņa laikā, kad paaugstinātā vides mitruma ietekmē ievērojami samazinās ceļu nestspēja, lai nepieļautu to priekšlaicīgu sabrukumu, daudzos valsts autoceļu tīkla reģionālās un vietējās nozīmes maršrutos tiks noteikti satiksmes ierobežojumi. _Latvijas valsts ceļi _mājas lapā norād, ka ceļu savešana kārtībā šajā laikā tehniski nav iespējama un tiks veikta, kad ceļi būs apžuvuši.

Šie satiksmes ierobežojumi katru gadu tiek noteikti un arī šogad plānoti valsts reģionālo un vietējo autoceļu posmos ap 12000 km kopgarumā visā Latvijā, uzstādot attiecīgās ceļa zīmes, lai uz laiku ierobežotu transportlīdzekļu pilno masu (pārsvarā 7, 10 un 20 tonnas). Šāda prakse ir arī citās valstīs ar līdzīgiem klimatiskajiem apstākļiem. Transportlīdzekļu pilnās masas ierobežojumu ieviešana un atcelšana tiek veikta individuāli, atkarībā no laika apstākļu un ceļu tehniskā stāvokļa faktiskajām izmaiņām, kam rūpīgi seko līdzi va/s ”Latvijas Valsts ceļi” speciālisti. Paredzams, ka satiksmes ierobežojumus sāks ieviest marta vidū. Provizoriski, tie pārsvarā varētu tikt atcelti līdz aprīļa beigām. Dažos autoceļos, kuru tehniskais stāvoklis ir kritisks, šādi satiksmes ierobežojumi var tikt atcelti maijā vai noteikti pastāvīgi visu gadu.

Ja šie satiksmes ierobežojumi netiks ievēroti, tad attiecīgie ceļi tiks izbraukti tā, ka pa tiem varēs pārvietoties tikai paaugstinātas caurgājamības tehnika, kā arī to savešana kārtībā prasīs ievērojamus papildresursus. Lai šajā gadalaiku mijas periodā autoceļi nesagrūtu, risinājums ir viens: smagsvara transportlīdzekļiem šķīdoņa laikā pārvietošanās jāierobežo, stingri raugoties, lai braucēji šos ierobežojumus ievērotu.

Nekādas īpašas atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek un netiks izsniegtas. Situāciju kontrolē va/s "Latvijas Valsts ceļi" nodaļu darbinieki sadarbībā ar Valsts policiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas