Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Drīzumā Saeimas galdā vēl viens svarīgs lēmums - par jaunu ST tiesnesi

Jau drīzumā Saeimas darba kārtībā jānonāk vēl vienam tiesiskai valstij izšķirīgam balsojumam - 11.maijā beidzas pilnvaras vienam no septiņiem Satversmes tiesas (ST) tiesnešiem Jurim Jelāginam, atsaucoties uz tā rīcībā esošu informāciju, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Saskaņā ar likumu jauns kandidāts viņa vietā jāvirza parlamenta deputātiem, tā pati persona vēlreiz šo amatu nevar ieņemt. Laikrakstam neoficiāli zināms, ka koalīcijā vienošanos par kopīgu kandidātu nav izdevies panākt, tādējādi sagaidāms, ka ar savu ST tiesneša kandidātu klajā nāks apvienībā Vienotība ietilpstošie Saeimas frakciju deputāti. Kandidāti esot divi, taču viņu vārdi pagaidām netiek atklāti. Nav izslēgts, ka līdz 11.maijam var parādīties citi kandidāti, ko varētu virzīt citas partijas..

Diena atgādina, ka viena no pēdējām kandidatūrām, kuru ST tiesneša amatam pirms trim gadiem virzīja Saeimas deputāti, bija pretrunīgi vērtētā bijusī Rīgas apgabaltiesas tiesnese Zaiga Vrubļevska. Vēlāk viņa pati atsauca savu kandidatūru.

Visu Baibas Rulles rakstu "Saeimai būs jālemj par jaunu ST tiesnesi" lasiet ceturtdienas Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas