Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Dukšte Lietuvu nesasniedz, bet rekordi ir

Gaisa balona pilots Gunārs Dukšte svētdien deviņos no rīta ar balonu _BizBizMārīte _pacēlās Igaunijā – netālu no Ainažiem, ar mērķi šķērsot visas trīs Baltijas valstis un sasniegt divus jaunus Latvijas rekordus. G.Dukštem izdevās uzstādīt jaunu distances rekordu lidojumā ar gaisa balonu Latvijā, nolidojot 225 kilometrus un jaunu ilguma rekordu – gaisa balonā lidotas 7 stundas un 45 minūtes. Tomēr Lietuvu sasniegt neizdevās. “Mēs izdarījām 99% no iecerētā plāna. Mums pietrūka pavisam nedaudz, lai ielidotu Lietuvā, apmēram kilometrs līdz Lietuvas robežai,” Dienai pastāstīja gaisa kuģa pilots.

Aknīstes tuvumā esot bijuši mākoņi, kas lieguši gaisa balona pilotam saskatīt zemi. Drošības apsvērumu dēļ nācies samazināt augstumu un pirms Lietuvas robežas vējš balonu vēl vairāk “iegriezis” atpakaļ Latvijā. Tomēr par sasniegto viņš ir gandarīts. “Tas ir ļoti daudz, ņemot vērā, ka balons ir  laikapstākļu rokās, bet mazumiņš pietrūka, lai varētu teikt, ka 100% izdarījām to, kas bija iecerēts,” saka G.Dukšte.

Jaunie Latvijas rekordi sasniegti divatā kopā ar palīgu, kas sekojis līdzi lidojuma režīmam un pierakstījis datus. Ceļabiedrs nepieciešams arī, lai būtu interesantāk. Gala beigās lidot gandrīz astoņas stundas ir garlaicīgi, lai arī skati bija brīnišķīgi, vienam prieks vienmēr mazāks, labāk, ja ir kāds ar ko dalīties, uzskata pilots.

Gaisa kuģotāju plāns bija startēt Igaunijā plkst.9 no rīta, vienlaikus ar saullēktu, savukārt piezemēties Lietuvā plkst.15.58, tūlīt pēc saulrieta. Īstenojot šo plānu, gaisa balons septiņu stundu laikā šķērsotu Latviju un nolidotu vairāk kā 200 kilometru. Latvijā gaisa balona lidojums veda pār Limbažiem, Siguldu, Neretu. Tā, kā lidojums sakrita ar Baltijas ceļa 20.gadi, G.Dukšte vēlējās šo lidojumu veltīt vēsturiskajam notikumam. Pagaidām vēlreiz mēģināt to izdarīt nav plānots.

“Šobrīd man ziemai ir citi plāni, kādreiz varbūt var mēģināt nolidot pretējā virzienā, bet vispirms man ir paredzēts sasniegt jaunu Latvijas augstuma rekordu -  pacelties Everesta augstumā, kas ir 8848 metru,” par iecerēm stāsta G.Dukšte. Savukārt janvāra nogalē gaisa balons BizBizMārīte būs redzams virs Alpu virsotnēm, kur piedaloties starptautiskā gaisa kuģotāju rallijā, centīsies pārlidot Bavārijas Alpu grēdas.

Svētdien, kad Latviju piemeklēja līdz šim visaukstākais laiks šajā ziemā, G.Dukšte teica, ka lidojuma laikā apmēram kilometra augstumā, bijis tikpat auksts kā uz zemes, par mazliet siltāk. Starpība neesot liela, pat nedaudz siltāk nekā uz zemes, jo saulīte sildot un siltums atstarojas no mākoņiem. Tāda omulīga sajūta, saka G.Dukšte.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas