Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Dzintars pieprasa Ījaba publisku atvainošanos un informācijas atsaukšanu

Partijas Visu Latvijai! (VL!) līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars pieprasījis politologa Ivara Ījaba tūlītēju un publisku atvainošanos par viņa izteikumiem, komentējot VL!. “Diemžēl pēdējās dienās plašsaziņas līdzekļos atrodamie I. Ījaba izteikumi liek nopietni apšaubīt objektīvu un profesionālu politologa attieksmi pret sabiedrisko pienākumu,” teikts R.

Dzintara izplatītajā ziņojumā. “Kā šīs [Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu] fakultātes absolvents un bijušais I. Ījaba students atļaušos apgalvot, ka politologa tituls katram publiski paustajam vārdam politisko procesu analīzē piešķir īpašu atbildību un svaru,” pauž R.Dzintars. Politiķis minējis vairākus, viņaprāt, apšaubāmus I. Ījaba citātus, kas publicēti medijos. “Atļaušos izteikt visai pretrunīgu apgalvojumu par _Visu Latvijai_!: šie ļaudis nebūtu īpaši bēdīgi, ja Latvijā patiešām rastos kāds reāls etnisks konflikts,” _Diena.lv_ teicis I. Ījabs. R. Dzintars politologa teikto dēvē par nepierādāmu, manipulatīvu un dziļi aizvainojošu tēzi.Komentārā ziņu aģentūrai _LETA_ I. Ījabs _VL!_ nodēvējis par partiju, kas atklāti sludina autoritārismu un svin 15.maija apvērsumu. “Tie gluži vienkārši ir meli. Ja cieņas izrādīšana vēsturiskai personībai Kārlim Ulmanim ir "atklāta autoritārisma sludināšana", tad tas ir apvainojums ne tikai _Visu Latvijai!_, bet arī ļoti lielai Latvijas iedzīvotāju daļai,” par politologa komentāru saka R. Dzintars. "_VL-TB/LNNK_ savos reklāmas izdevumos un avīzēs fotogrāfē apvienības līderus nacistu formas tērpos ar automātiem kaklos, atklāti runā par Latvijas iedzīvotāju deportāciju," teicis I. Ījabs. _ VL!_ līdzpriekšsēdētājs šo politologa izteikumu noliedz. Tās esot ne tikai absurdas fantāzijas, bet arī smags apvainojums, kas izteikts publiski un rada sekas, savā paziņojumā teic R. Dzintars. “Ja tik klaji un nekaunīgi profesionālisma aizsegā tiek tiražēta nepatiesība, tad cik lielā mērā varam uzticēties konkrētā politologa spriedumiem vispār,” savu sašutumu pauž R. Dzintars. No politologa viņš pieprasa “tūlītēju un publisku nepatiesās informācijas atsaukšanu, kā arī atvainošanos partijai, tās vadībai un vēlētājiem”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas