Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

EBU: vai nu jāapvieno LR un LTV, vai arī jāievieš abonentmaksas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
zigis
z
NRTP netiek nekada veida sodita par bezdarbibu,kuras rezultata radusies finansiali zaudejumi valstij.Jasoda obligati vainigie,kas radija sadu situaciju.Apvienot Radio unTV jau sen vajadzeia .Agrak bija viena Radio un TV Komiteja un neviens nebija paberna loma.
Jānis>lux
J
Diemžēl,Latviju ne ar Franciju,ne Angliju salīdzināt nevar! Kaut vai otras augstākās pasaulē PVN likmes dēļ pārtikas produktiem(Francijā-5,5%,Anglijā-0%)!
mērglis
m
ja es maksaaju par kabeļteleviizijas pakalpojumiem tad uzskatu , ka esmu jau samaksaajis , jo kabeļniekiem jau nu vajadzeetu maksaat šiem programmu autoriem , galu galaa par ko tad es maksaaju taadu abonomentu? un taadu ir tuukstošiem...
Uldis
U
Nodokli jāiekasē pārdodot televizorus!
Aldis
A
Neuzskatu,ka man būtu jāmaksā nodoklis par visu piecu Latvijas TV programmu neskatīšanos! Iztieku ar interneta ziņu portālu un SAT/TV(bez Latvijas TV programmām)sniegto informāciju!
Jālikvidē NRTVP!
J
Jālikvidē NRTVP un tās funkcijas jānodod Kultūras ministrijai!
Hmm...
H
A.Tomsons reiz teica, ka pietiktu, ja abonentmaksa būtu kaut kādi santīmi, neatceros, cik tieši, bet mazāk par latu. Nu jau runā par pāris latiem... Droši vien, paredzot situāciju, ka vieni maksās, bet citi nē... :(
narkologs
n
Vismaz pastāv iespēja pirkt televizoru vai nepirkt, ņemt licenci vai neņemt. Piespiedu maksājums neatkarīgi no tā, vai pakalpojumu izmanto vai nē, NAV abonentmaksa un jāsauc citādi.
????
?
Es jau sen maksāju par LTV 1 un LTV2 kanālu. Naudu saņem Lattelecom.
hm?
h
Tāpēc paziņojums ir diezgan nekorekts ----------------------------- Paziņojums par to, ka ar abonēšanas maksas ieviešanu netalantīgie un tendenciozie žurnālisti kļūs profesionāli un neitrāli? Piekrītu! Un vēl vesels bariņš kļūs laimīgi piesūcoties šīm abonentmaksām - birokrātiskais aparāts.
aldis
a
Licenzes ari parasti tiek izniegtas uz televizoru skaita. Tas nav nodoklis.
aldis
a
varbut ka pat jaizdara abi un jaazliedz LTV un LR reklamas.
lux
l
hm? kas kuram vajadzīgs, kas nē - ir stipri relatīvi. Man , piemēram, ļoti žēl, ka nmaz vērtīgu izglītojošu raidījumu, citam vajag Neprāta cenu. Tāpēc paziņojums ir diezgan nekorekts, jo būtu jāprecizē, kuram klienta, kas tieši ir nevajadzīgs.
;)
;
abonēšanai jābūt brīvprātīgai!!! - gribu redezēt cik un pa cik abonēs.
...
.
Arī Skandināvojas valstīs pastāv abonentmaksa, šķiet, arī Vācijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VIEDOKĻI

Dzintris Kolāts, Latvijas Radio ģenerāldirektors:

Mūsu Eiropas kolēģu piedāvājums par projekta ieviešanu 2011. gadā ir apskatāms variants, jo tā ir tālāka nākotne. Tikai, protams, būtu jārespektē jautājumi, kas ietver katra medija naudas plūsmas, ieņēmumu un izdevumu, algas izmaksāšanas sistēmas analīzi.

Nedomāju, ka ieguvums ekonomiskā aspektā būs liels, jo administratīvais aparāts jau ir pietiekami optimizēts. Ieguvums vairāk varētu būt  tehnoloģiju izmantošanas un radošās darbības jomā, jo mediji kļūst multimediālāki. Tad arī varētu runāt par sabiedrisko multimediju, kurā labāk varēs koncentrēt vai virzīt radošos un tehnoloģiskos resursus, plānot budžetu. Bet katrā ziņā ir jāuzmanās no tā, ka radio, kā mazākais partneris, varētu palikt pabērna lomā.



Edgars Kots, Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors:

Rīt tas notikt nevar, jo ir jāatrisina īstermiņa problēmas. Ir jāsaprot, kā veidojas sabiedrisko mediju budžets, kāda būs Saeimas nostāja par mediju nākotnes attīstību. Šie ir pamatīgi jautājumi, kuri būtu jāizdiskutē.

Esmu pilnīgi pārliecināts, ka šis modelis ir ekonomiski izdevīgs. Pašreiz par ieguvumiem nevaru atbildēt, bet domāju, ka, ja tik augstas amatpersonas kā EBU saka, ka Latvijai tas būtu perspektīvi un izdevīgi, tad tas būtu Latvijas nākotnes mediju modelis. Uz konkrētu jautājumu par to, ko iegūs, varētu atbildēt pēc tam, kad tiktu pieņemti konceptuālie lēmumi un tos varētu analizēt.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


LR un LTV pirms precībām vēl jāiemīlas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas