Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

"Economist": Latvijai izdevies izpildīt neiespējamo misiju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Liva
L
Grūti nepamanīt, ka komentārus par situāciju Latvijā iespējams diezgan precīzi iedalīt piecos konkrētos domāšanas virzienos - a)ir slikti, b)nemēģiniet iestāstīt ka kaut kas ir labi, c)nekur nav tik slikti kā šeit, d)paliks tikai sliktāk un labi nebūs nekad, e)visus vajag pakārt. Tomēr gribētos arī pozitīvi atzīmēt, ka pēdējā laikā parādās jauns, revolucionārs postmodernās domāšanas virziens - f)eu džeki, varbūt mēs mazliet pārspīlējam ar to drāmu?
Ezis
E
Neesmu Repšes fans ,viņam ir gandrīz tik pat trūkumu cik man un jebkuram citam cilvēkam,bet viņa valdība mēģināja ,apcirpt svēto govi -ierēdniecību un tāpēc tūlīt krita. Tagad ar to ierēdnīti ,jau nav labāk TP nobijās gāzt valdību,bet atlaist neļāva. Un nav nekādas nozīmes ,Andra runāšanām par darba ražīguma celšanu (vajag protams to) ,jo ierēdņi savairos sevi ātrāk un naudas atkal nebūs.
ciniķis
c
Izlasīju, sasmaidījos:))) Tiešām uz eiropas problēmu ar Grieķiju fona Latvija tiek stādīta kā pozitīvs piemērs. Pie reizes arī piemeloja par konkurētspējas atjaunošanos, nez, kur, kam kādās nozarēs ir parādījusies konkurēstpēja? Kādos esošajos tirgos mēs esam palielinājuši noietus vai kādus jaunus tirgus mēs esam iekarojuši?:)) Ar ko mēs konkurējam? Mums pat īsti ražošanas nav, bet tā niecīgā daļa, kas bija samazinājās nevis palielinājās, uzņēmumi klapējas ciet nevis veras vaļā! Mums pat normālas deflācijas nav - kā tikai nokrīt apgrozījums, tā monopoli bliež tarifus augšā - viņiem seko visa ekonomika!!! Līdz ar to nekāda cenu krituma faktiski nav - vienīgais, kas ir, tas ir dramatisks bezdarba un nabadzības pieaugums. Es ieņirdzu par to, ka eksports esot atguvies. Nu, nu - valstī, kur eksports ekonomikas struktūrā sastāda ne vairāk kā 15% ( ziedu laikos 20%) tā esot laba ziņa? Esot nokritušas procentu likmes? Sorry, bet viņš piemirsa pateikt, ka vienīgā kreditēšana, kas darbojas praksē - tas ir nebanku jeb sms kreditēšana ar vidējos summu 100-200 Ls un īsos termiņos. Nekādas uzņēmumu kreditēšanas, patēriņa kreditēšanas vai hipo kreditēšanas vienkārši nav!!!! Tā ir apstājusies, bet bankas drudžani darbojas iekasēšanas režīmā - trīcot par situāciju un uzmācoties klientiem, kam ir latu kredīti, lai tie cik vien ātri var pāriet uz eiro - tā ir reālā banku uzticība latam. Vārdos, gan pēc banku paziņojumiem viss izklausās vienkārši ideāli, tikai kredītu nepieejamības komplektā ar noguldījumu procentu likmēm, sāk atgādināt bēdīgi slavenos 90 tos gadus un bankas Baltija "veiksmes stāstu". Reāli te nekas nav beidzies - sociālā katastrofa vēl tikai priekšā. Mēs krītam ar pieaugošu ātrumu!!!
ieva
i
... ticēt jau ļoti gribētos... taču pārdomu mākonis tumšs.......
noa
n
a davai sastājamies rīt visi, piemēram, JL (savācam kādus 10 000 biedrus) un sākam strēbt zupu.
t
t
Partijas vienmer ir cilveku apvienibas, bet darbu var uzlabot. Piem., Latvija vajadzetu noteikt, ka mazos ziedojumumus partijam nav japublisko KNAB majaslapa (KNAB var paturet datus par ziedotaju, bet tie nav publiski jaliek, jo citad darbadevejs var uzsakt represijas). Datu publiskosanas del ari neesmu ziedojis partijam un to neadrisu. Bet kopuma mazie ziedojumu var atbrivot partijas no oligarhu varas. Otrkart - vajag macities no ASV. Latvija zatleru iecela zoodarza un devas pecvelesanu brauciena. Bet Amerika gan demokrati gan republikani vairak par pusgadu deva laiku primaries, kur vienkarsie partiju biedri ar balsosanu noteica, kurs bus partijas kandidtas. Beigas bija loti samga cina starp Klintoni un Obamu, uzvareja Obama, Sakuma bija vismaz 4 kandidati. Un primaries tiek rikoti ari senatoru un Kogresmenu kandidatiesm, veleto tiesnesu kandidatiem utt. Ja JL cinitos par tautas tiesiba, tad ta atbalstitu shos labojumus jau tagad velesanu kartiba, jo tie ir demokratiski, bet JL kopa ar labejam partijam nogremdeja Satversmes labojumus par tautas tiesibam atlaist Saeimu, nezin, ko vel no viniem var gaidit.
puaro
p
Vai jums ir pārliecība, ka kaut jel viena partija Latvijā atbilst vārdam ''partija"? Vai drīzāk tās nav dažu personu dibināti slēgtie klubi, kur programmas izpilde ir vērsta ne jau uz Latvijas labklājību, vai attīstību, bet gan šo klubu dibinātāju un ''īsteno'' locekļu labklājības nostiprināšanu. Un es šeit domāju gan labējās, gan kreisās partijas - visas. Un par demokrātiju runā visi, bet neviens tā īsti nezin, kas tā ir.
t
t
Partijas programma latvietiba man (vairs) nav arguments. Demokratija - tas ir arguments. Un var diskutet vai vardu salikums 'Rietumnieciskums' ir arguments. Latvija daudzas labejas partijas uzskata sevi par rietumnieciskam, bet nevelas atzities, ka katra Rietumu valsti katrai labejai partijai pretim ir partijas centraa un pa kreisi no centra un tas arii ir rietumnieciski. Itka SCP varetu buut interesanta partija. Nesen Kokins Kluba nolika JL politiku pie vietas, teikdams, ka iekseja devalvacij ir radijusi bezdarbu daudz lielaka apmera, neka gaidits. Bet es neticu, ka SCP spes saglabat savu seju, kad bus balstojumi par socialu taisnigu politiku, seviski, ka SCP ies kopa ar Vienotibu. Taapat es neticu nevienai socialdemokratiskai partijai, kas nav gatava nacionalam izligumam un nav gatava runat ari ar krievu veletaju. No ekonomiskam problemam un oligarhiem cies visi Latvijas iedzivotaji un viniem ir jaatroda kopiga valoda. Tiesi shi kopiga valoda ir visistaka vienotiba ar vislielako speku, kuram vajadzeja stradat jau vismaz desmit gadus, bet dobelu u.c. pec labejie turejas pie varas.
puaro
p
Pasekojot Jūsu diskusijai var uztvert latviešu neveiksmju sakni - uz diviem latviešiem trīs partijas, kur katrs savējo aizstāv kaut mirdams,un otru zem zemes noliekot. Un tā nu divdesmit gadus ''daritāju'' atbalstītāji apkaro ''kā var nesolīt'' utt. Un kamēr Jūs ķīvējaties, tikmēr augšas ēd pie Rītiņa pa 400$ vakariņas. bet Jums savas ražotnes jāvelk uz citām valstīm. Un kamēr Jūs te viens otru apkarojat, Neo ''atmaskotie'' , piedodiet, d..rš Jums, respektīvi, tautai acī, kā vakar krūmane TV.Varbūt nevajag partiju ''godiņu'' aizstāvēt kaismīgāk kā savējo bet apvienot taisnīgās dusmas un tad tiem, ko sociologi sauc par sabiedrības eliti, būs grūtāk nerēķināties ar sabiedrību?
Tā gan
T
ko nu var tik šķidri dirst - vai viņi zina kā te cilvēki dzīvo
Financialis
F
Tā jau domāju, cienījamais INO, ka beigsies ar to ka atskaņosiet savu un savu ideālu viskarstāko vēlēšanos - proti - būtu labi, ja visi pensionāri, skolotāji, ārsti, studenti un cilvēki ar īpašām vajadzībām atstātu valsti - tad Jūsu partaigenosses varētu noziņot Aizjūras aizdevējiem, ka ir tikuši ar Latvijas problēmām galā pilnīgi un tie var piešķirt vēl pāris miljardus ko iesviest zviedru banku rīklēs... Un vēl, cienījamais INO, neatceros ka būtu ar Jums kazas ganījis kopā vai pazīstams personīgi, tādēļ pacentieties savā komunikācijā ievērot kaut mazākās pieklājības formas. Kā jau teicu iepriekš, izklausāties nozēlojami argumentu trūkumu aizvietojot ar vienkāršiem apvainojumiem.
klipklapene
k
skaidrs, ka bagātniekiem Latvijā ir salda dzīve, nodokļi nav jāmaksā un var ballēties. Par SC gan priekšlaicīgi izdarīt tādus pārslavinošus secinājumus, būtu interesanti, ja tu vai kāds cits eksperts, sīkāk izanalizētu viņu līdzšinējo veikumu Rīgas Domē un partijas programmu!
XAU
X
Tu laikam raksti kaut kur no tāliem austrumiem :) SC jau Rīgā saimniekojot ir pierādījis, ka ir tādi pat rausēji kā visi pārējie. Ušakovs Šlesera azotē jūtas tik labi, ka pilnīgi aizmirsis savu sociālo kursu. Kaut kur komentāros bij rakstīts, ka Krievijā līdzīga izmēra pilsētā kā Rīga sabiedriskais transports maksā ls 0.15 un bez visām dotācijām. Ušakovs varēja aizbraukt tur pieredzes apmaiņā un mūsu Rīgas satiksmi paķidāt - būtu vieglāk i Rīgas budžetam, i sociāli neaizsargātajiem, i vienkāršai darba tautai - bet nē - tikai domā, kur vēl ko nopārdot (Rīgas siltumu, piemēram).
anna
a
...kāds marazms! ..Vai tad uz tiem ar pilnmēness iedarbojas! Kas tai "economist" tādi paši stagnējoši marazmātiķi kā mūsu šefu gals! Šīs iekšējās devalvācijas uzvaras gājiens taču sen jau pasaulē pierādījies kā neefektīvs un miris,,,,
Kino
K
varbuut tev ... kas balee , .... man nea ...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas