Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Egle neparaksta vienošanos par darba attiecību pārtraukšanu

Valsts prezidenta ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības padomniece Elīna Egle šodien Rīgas pilī tikās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu un Valsts prezidenta kancelejas vadītāju Gundaru Daudzi.

Egle šo tikšanos laikā nav parakstījusi vienošanos par darba attiecību pārtraukšanu, jo viņa vēl joprojām turpina slimot un viņai ir darba nespēja, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Egle iepriekš sacīja, ka pēc slimības vēlas pamest darbu Valsts prezidenta kancelejā. Prezidenta preses dienestā aģentūrai LETA norādīja, ka Egle tikšanos laikā nav konkretizējusi, kad viņa varētu parakstīt vienošanos par darba attiecību pārtraukšanu.

Egle pašlaik ir slima un ārstē muguras traumu, tāpēc vismaz uz papīra joprojām ir Bērziņa padomniece.

"Pēc slimības es šo darbu ļoti, ļoti vēlos atstāt," šorīt intervijā telekanālā LNT stāstīja Egle, apgalvojot, ka starp viņu un Bērziņu neesot nekāda konflikta, tāpēc paziņojums par darba attiecību pārtraukšanu, kas nācis no Prezidenta preses dienesta, viņai esot bijis pārsteigums.

Prezidenta preses dienestā aģentūrai LETA apgalvoja, ka Egle ar Prezidenta preses dienesta paziņojumu, kurā tika ziņots par lēmumu pārtraukt darba attiecības ar padomnieci, tika iepazīstināta jau diennakti iepriekš.

Aizejošā prezidenta padomniece pieļauj, ka pēdējā laika asumi un, pēc Egles vārdiem, kampaņa pret viņu masu medijos esot saistīta ar viņas konfliktu ar Bērziņa preses sekretāri Līgu Krapāni.

13.jūnijā Valsts prezidenta Preses dienests izplatīja paziņojumu, kurā informēja, ka Valsts prezidents pieņēmis lēmumu pārtraukt darba attiecības ar Egli. Paziņojumā tika uzsvērts, ka Egle, paužot oficiālu viedokli vai piedaloties publiskos pasākumos, Valsts prezidenta institūciju vairs nepārstāv.

Pēc prezidenta preses sekretāres Krapānes sacītā, Eglei iepriekš vairākkārt piedāvāts pārtraukt darba attiecības, taču no 6.jūnija Eglei konstatēta darba nespēja.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka neapmierinātība ar Egli Valsts prezidenta kancelejā valda jau labu laiku, arī pirms vēl gada sākumā notikušā skandāla, kad internetā publiski tika izplatītas viņas fotogrāfijas, kurās prezidenta padomniece bija redzama atkailināta. Vēlāk attiecības gan vēl vairāk saasinājās, raisot prezidenta kancelejas darbiniekos nepatiku, ka, neņemot vērā negatīvo publicitāti, Egle nevairījās stāvēt līdzās valsts pirmajai personai, reģionālo vizīšu laikā tiekoties ar iedzīvotājiem. Attiecības saasinājās tik tālu, ka reiz Egle pat izplatīja Valsts prezidenta kancelejas paziņojumu par gaidāmu Stratēģiskās analīzes komisijas pasākumu, apejot Prezidenta preses dienestu un izmantojot mediju attiecību konsultantes pakalpojumus.

Portāls Pietiek.com vēstīja, ka bijušajai Latvijas Darba devēju konfederācijas vadītājai Eglei nācies pamest Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieka posteni, jo viņa esot nodarbojusies ar konkrētu uzņēmēju interešu lobēšanu, tam izmantojot prezidenta padomnieces statusa piešķirto autoritāti, tostarp daloties ar ierobežotas pieejamības informāciju. Rīgas pils paziņojums par darba attiecību pārtraukšanu ar Egli ticis izplatīts, lai uz ārpusi dotu skaidru vēstījumu: viņa vairs nav pilnvarota runāt prezidenta vārdā.

Savukārt laikraksts Diena pieļāva, ka tas nav vienā dienā pieņemts lēmums un to vairāk varētu skaidrot ar prezidenta vilšanos savā padomniecē, bet tam neesot nekādas saistības ar viņas privāto fotogrāfiju nonākšanu publiskajā telpā pērn drīz pēc darba gaitu sākšanas Rīgas pilī. No neoficiāliem avotiem saņemta informācija liecinot, ka iemesls varētu būt meklējams arī tajā, ka atsevišķu likumu izvērtēšanā pēc to pieņemšanas Saeimā padomniece lobējusi savas agrākās darbavietas - Latvijas Darba devēju konfederācijas - intereses. Citi avoti pieļāvuši, ka Egle labi aizstāvējusi kāda cita idejas un pratusi kritizēt, bet nav varējusi pati ģenerēt idejas, ko no viņas gaidījis prezidents.

Pats Bērziņš Latvijas Televīzijai sacīja, ka darba attiecību pārtraukšana ar Egli saistīta ar fokusa maiņu prezidenta kancelejā. "Elīna neko tādu nav izdarījusi, lai būtu pamats viņai uzteikt darbu kāda konkrēta nodarījuma pēc," saka Valsts prezidents, bilstot, ka strukturālas izmaiņas kancelejā gaidāmas daudzos virzienos un Egles vietā neviens netiks meklēts.

Izmaiņas Valsts prezidenta kancelejā sākās, kad šā gada 6.februārī darbu pameta kancelejas vadītāja vietnieks Ēriks Ozols. Viņa pienākumus no 18.jūnija sāks pildīt banku jomā strādājošais Aleksandrs Bimbirulis. Tāpat Bērziņa ārlietu padomnieku Andri Pelšu šomēnes amatā nomainīs bijušais Latvijas vēstnieks Kanādā Marģers Krams. No šā gada 28.jūnija Bērziņš pārtrauks darba attiecības ar padomnieku vēstures jautājumos Antoniju Zundu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas