Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Eglei palūgts aiziet, jo viņa lobējusi konkrētu uzņēmēju intereses

Konkrētu uzņēmēju interešu lobēšana, tam izmantojot Valsts prezidenta  padomnieces statusa piešķirto autoritāti, tostarp daloties ar ierobežotas pieejamības informāciju  - šāds esot patiesais iemesls, kādēļ trešdien rīta agrumā tika paziņots par darba uzteikšanu prezidenta Andra Bērziņa padomniecei ekonomikas, uzņēmējdarbības un nodarbinātības jautājumos Elīnai Eglei, ziņo portāls pietiek.com.

Rīgas pils paziņojums par darba attiecību pārtraukšanu ar E. Egli ticis izplatīts, lai uz ārpusi dotu skaidru vēstījumu: viņa vairs nav pilnvarota runāt prezidenta vārdā, ziņo pietiek.com.

Vairāk nekā 600 miljonu vērtais vilcienu AS Pasažieru vilciens iepirkuma konkurss, valstij piederošās bankas Citadele pārdošana, airBaltic liktenis - tie ir daži no "lielgabarīta" jautājumiem, kuriem pastiprinātu interesi, izmantojot savu prezidentam pietuvinātas personas statusu, izmantojusi E. Egle, raksta pietiek.com.

Par diviem pirmajiem jautājumiem - vilcienu iepirkumu un Citadeles pārdošanu, pēc pietiek.com rīcībā esošās informācijas, E. Egle Rīgas pils vārdā lūgusi operatīvo informāciju no atbildīgajām - Satiksmes un Ekonomikas - ministrijām.

Lai gan informācijas vākšanas metodēs nav saskatīts nekas ārkārtējs, E. Egles aktivitātēs saskatīta konkrētu uzņēmēju interešu lobēšana, un pastāv aizdomas, ka ierobežotas pieejamības informācija nodota uzņēmējiem. E. Egles skaidrojumus portālam pietiek.com trešdien iegūt neizdevās - ar tālruņa starpniecību viņa nebija sasniedzama.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents nedēļas sākumā pieņēma lēmumu pārtraukt darba attiecības ar E. Egli.  Izplatītā preses paziņojumā uzsvērts, ka E. Egle, paužot oficiālu viedokli vai piedaloties publiskos pasākumos, Valsts prezidenta institūciju vairs nepārstāv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas