Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

EK Žurnālistu balvu 2009 Latvijā iegūst NRA žurnālists

Par Eiropas Komisijas _Žurnālistu balvas 2009 _nacionālo uzvarētāju Latvijā nominēts _Neatkarīgās Rīta Avīzes _žurnālists Edgars Gertners. Viņa raksts Vai viegli būt atšķirīgam? publicēts avīzes pielikumā Mēs 25.jūlijā. Kā atzīst ekspertu žūrija, tad publikācijā atspoguļotā tematika, kas skar etniskās minoritātes, bijusi aktuāla jau iepriekšējos gados, tomēr Latvijā tā nav zaudējusi savu nozīmību arī šodien.

Publikācijā etniskie jautājumi aktualizēti, izmantojot reālus cilvēkstāstus, kas ir viegli uztverami plašai auditorijai. Rakstu bagātina laba valoda, kas ļauj noturēt lasītāja interesi, žūrija pamatojusi savu izvēli.

Kopumā konkursam Latvijā tika iesniegtas astoņas publikācijas. Kā norāda žūrija, kvalitāte, salīdzinoši ar iepriekšējo gadu, ir augusi, taču interese un iespēja izmantot šādu konkursu dotās iespējas Latvijā varētu būt lielāka.

Ekspertu žūriju Latvijā veidoja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretārs Ivars Bušmanis, žurnāliste Daina Jāņkalne, portāla politika.lv Dmitrijs Petrenko, žurnāliste Vita Dreijere, Tiesībsarga pārstāvis Edgars Oļševskis.

Novembrī Eiropas žūrija izvēlēsies Eiropas Žurnālistu balvas galīgos uzvarētājus. Otrajā kārtā piedalīsies visi nacionālie uzvarētāji.

Jau sesto gadu pēc kārtas ar šo balvu tiek godināti žurnālisti, kuri sniedz ieguldījumu labākas izpratnes veidošanā par dažādības priekšrocībām un par cīņu pret diskrimināciju uz reliģijas vai ticības, invaliditātes, vecuma, seksuālās orientācijas, rases vai etniskās izcelsmes pamata. Šī gada konkursā īpaša balva tiek pasniegta to žurnālistu rakstiem, kuros pētīta saikne starp nabadzību un diskrimināciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

sdsd

Lasiet rakstu šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas