Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ekonomikas ministrs: esam tuvu zemākajam punktam

Esam tuvu zemākajam punktam, šī ziema vēl būs grūta, ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) šorīt LNT novērtēja jaunākos IKP datus, kas liecina par 18,4% lielu kritumu trešajā ceturksnī.

Taču pēc viņa teiktā labā ziņa esot tā, ka kritums nepieaug. Prognozes liecina, ka šogad pēdējā ceturksnī IKP dinamika virzīšoties pozitīvākā virzienā – kritums varētu būt 12% apmērā, kas gadā veidotu 17% kritumu, minēja A.Kampars.

Ekonomikas ministrijā cer, ka cilvēki Latvijā sāks nodarboties ar savu - kaut nelielu, bet mazo uzņēmējdarbību. Esot pozitīvi signāli no kokapstrādes uzņēmumiem reģionos, kas pieņem papildus darbiniekus. Viņš cer, ka bezdarba skaitļi pavasarī varētu nostabilizēties.

Tomēr lielajiem uzņēmumiem valsts atbalstu ministrs nesolīja. Komentējot tendenci, ka lielajos uzņēmumos atlaisti darbinieki, ministrs sacīja: “Vienīgā iespēja Latvijas uzņēmumiem ir raudzīties, kas ir tā viņu niša, kas ir tas viņu konkurētspējas stabilitātes virziens. Latvijā piecas galvenās nozares būs tas virziens, kur Latvijas ekonomika varētu virzīties tālāk.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas