Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Ekonomists: Dombrovska vadītās valdības panākušas stabilitāti; nākamais solis - izaugsme

Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) vadītās valdības divos gados panākušas valstī stabilitāti, bet tagad tiek gaidīti valdības soļi ekonomikas izaugsmei, sacīja uzņēmējs un ekonomists Jānis Ošlejs.

Viņaprāt, pagājušajā gadā iekšzemes kopprodukta (IKP) kāpums ik ceturksni par gandrīz 1% nav izaugsme, bet gan stabilitāte, jo gadā kopumā pret 2009.gadu IKP arvien samazinājies par 0,3%. Šādus skaitļus J.Ošlejam esot grūti nosaukt par izaugsmi, taču pie valdības nopelniem varot pieskaitīt stabilitāti.

Taujāts, kas valdībai jādara, lai veicinātu ekonomikas izaugsmi, J.Ošlejs atzina, ka tas ir sarežģīts jautājums un viņam padomā ir tikai "nepieklājīgi soļi", kas līdz šim plašu atbalstu nav guvuši. Vienlaikus viņš nebija pārliecināts, ka valdībai pašai ir padomā kādi "pieklājīgi" vai "nepieklājīgi" soļi, lai spēcinātu Latvijas tautsaimniecības sniegumu, tāpēc viņam gribētos redzēt daudz vairāk ideju un domu no valdības puses.

"Dombrovska kungam nākamajos gados vajadzētu padomāt un izmainīt politiku tā, lai panāktu straujāku izaugsmi. Esam panākuši stabilitāti, bet tagad gaidām soļus turpmākai izaugsmei," sprieda ekonomists un uzņēmējs, atzīstot, ka valdības finansiālās iespējas rīkoties tautsaimniecības stimulēšanai ir ierobežotas.

Tomēr J.Ošleja skatījumā Dombrovskis ir pelnījis uzslavas, jo viņam ir izdevies radīt pārliecību sabiedrībā par to, ka valdība nav korumpēta. Viņaprāt, Dombrovska valdības ir pirmās, par kurām iedzīvotāji var būt droši, ka tās nav korumpētas.

"Negribu teikt, ka visas iepriekšējās bijušas korumpētas, bet tas ir liels solis tajā, lai cilvēki uzticētos valdībai. Dombrovskis ir panācis, ka cilvēki sākt uzticēties valdībai," pārliecināti pauda J.Ošlejs.

Uz jautājumu, vai viņš ir pilnībā drošs, ka arī pārējie ministri Dombrovska valdībā nav korumpēti, Ošlejs atbildēja: "Vismaz Dombrovskis ir godīgs, un, domāju, nevienam par to nav šaubu. Tas jau ir liels sasniegums."

Desmit ballu skalā V.Dombrovska vadīto valdību darbu iepriekšējos divos gados J.Ošlejs novērtēja ar septiņi, piebilstot, ka līdz augstākam vērtējumam pietrūka ekonomikas izaugsmes.

Kā ziņots, sestdien aprit divi gadi, kopš Saeima pirmo reizi nobalsoja par Valdi Dombrovski (Vienotība) kā Ministru prezidentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas