Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Eksperti: efektīvāk - visiem vienādu mājokļa nodokli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Atbrīvot pensionārus ar zem
A
Kauns un negods mūsu valdībai,kura kārtējo reizi trūcīgos un mazo pensiju saņēmējus pielīdzina sev un tiem ,kas saņem lielas algas un dzīvo ekskluzīvos dzīvokļos un savrupmājās. Taisni neiedomājami,kā mūsu valsts vara joprojām turpina vecos pensionārus un maznodrošinātos dzīt ar vien lielākā izmisumā un nabadzībā. Vai tiešām nav kauns šādi rīkoties pret tiem ,kas vairs nespēj sev palīdzēt. Cik zemiski cilvēki ir mūsu valdībā un saimā ,kuri zaudējuši jebkādu cilvēcību un pilnībā savu sirdsapziņu.
k.th.a.
k
kā tās bankas gan sabojā cilvēkus. Strazds it kā gudrs cilvēks bija, bet tagad tādu sviestu muld
balelins
b
Loti mulkigs un kaitejos Latvijas interesem nodoklis. Es te negribu liet udeni uz lielo nekustamo ipasnieku dzirnavam, protams vini ir un bus pret nekustama ipasuma nodokli. Es gribu pieverst uzmanibu citai problemai, KA ZINAMS MES LOTI UZTRAUCAMIES PAR ARZEMJU TAUTIESU atgriesanos Latvija un to cilveku kas ir aizbraukusi un tagad atkal masveida pamet dzimteni kad sapelnis naudu atgriesanos ..........................DZIVOKLIS BIJA UN IR VIENIGA SAIKNE KAS SATUR SOS LATVIESUS AR DZIMTENI, JA UZLIKS NODOKLI UN TAS BUS PAR LIELU SI SAIKNE PARTRUKS JO ARZEMES DZIVOJOSIE LATVIESI VAIRS NEVARES APMAKSAT NODOKLUS, KOMUNALOS MAKSAJUMUS UTT, TAS VIENKARSI BUS PAR DARGU UN ARZEMJU LATVIESI PARDOS DZIVOKLUS UN VAIRS NEKAD NEATGRIEZISIES LATVIJA.. Ja visur citur pasaule nekustama ipasuma nodoklis ir passaprotama lieta tad Latvijas apstaklos sads nodoklis ir varbut pat katastrofa..
tk
t
Nu "visiem vienada likme" butu kartejais piemers Latvijas regresivajai nodoklu sistemai, kur par visu parasti maksa nabadzigakais, jo procentuali no ienakumiem, logiski, ka shii likme butu smagaka maznodrosinatajiem.
x
x
un neviens atkal nedzird, ka aideveji neiesaka uzlikt tos nodokljus nabagiem:) :)neba jau nabagi fiskalas uzdzives laika liksmojas:)
Re!
R
0.2 % no kadastra maksāt visiem!
vārna - zigis
v
Nekādu neapliekamo daļu: oligarhs tā izdomās sev neapliekamo daļu, ka maksās tikai muļķi. Visiem vienādu likmi uzreiz, bet par to progresīvo var vēl padiskutēt nākotnē.
Bite
B
Pilnībā piekrītu Viktora Savina viedoklim - visiem vienādu samērīgu nodokli, citādi pieņems kaut kādus izņēmumus utt. un sāksies visādas manipulācijas līdz beigās cietīs godīgākais. 0.2-0.4 % nav tik liela summa, lai katastrofāli iespaidotu ģimenes izdzīvošanu: nodokļi ir jāmaksā, jo valsts nevar eksistēt no zila gaisa.
zigis
z
NEKADA gadijuma vienadu likmi visiem.Obligati PROGRESIVU LIKMI un ieverojot neapliekamo dalu.
lno
l
Savukārt TB/LNNK rosina visiem piemērot vienādu likmi _____________________ Vai glumais Roberts Domburšova nerunāja par bagāto aplikšanu ar lielāku %?
Akciju
A
bagātajiem, lai Latviju izvestu no krīzes. Grūtups varētu ziedot līdzekļus akcijas reklāmai, jo tas taču sakrīt ar viņa vēlmi atturēt iedzīvotājus no izbraukšanas no Latvijas. Ir īstais brīdis visiem pozitīvistiem pieslēgties un izvest mūs no krīzes. Mērķauditorija - turīgie un bagātie, jo mazturīgie jau visu atdevuši.
Bet
B
nevaru piekrist Strazdam! nekustāmā īpašuma nodoklim jābūt ar neapliekamo min platībai un jābūt progresīvam: tā sakot bagātie beidzot maksā vairāk! te nu K&K beidzot arī maksās valstij nodokļus, no kuriem tie visu laiku ir izvairījušies ar saeimas pērkamo deputātu palīdzību! Nevar taču likt vecajiem iet uz korumpētajām pašvaldībām un lūgt žēlastības dāvanas un īpašuma nodokļa atlaidēm. Šaubos, vai pašvaldības tās atlaides dos, jo no atlaidēm taču ir atkarīgs tas, cik to nodokli iekasēs! bagātie lai arī maksā par savām pilīm! Beidzot taču mums arī jāpieņem likumi, kuri ir līdzīgi demokrātiskajās ES valstīs! piemēram Dānijā! Biezie maksā vairāk!
Parastais
P
Jebkurš, kurš ierēdņu grūtības iesaka risināt, upurējot taisnīgumu pret lielāko tautas daļu, tiešā veidā sekmē Latvijas kā valsts iznīkšanu. Valsts nav skaitļi excell tabulā, to veido cilvēku dzīves ritējumi.
Lai
L
izkļūtu no krīzes, gluži tāpat kā līdz 2012.gadam notica pensiju apgriešanu, arī NĪN progresīvo nodokli ekskluzīvajiem īpašumiem lnoteikt īdz 2012, lai aizpildītu trūkstošās finanses, un, kad krīze beigsies, tad jau var koriģēt. Kāpēc turīgajiem ļaudīm nepalīdzēt krīzē nonākušajai valstij, ja pat pensionāri no savas nabadzības to dara?
un
u
Tādi "speciālisti" Nordea bankā...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NODOKĻA VARIANTI

Valdībā izstrādātie

Likme 0,2% no kadastra vērtības visiem mājokļiem

Likme 1,5% no kadastra vērtības, netiek aplikti dzīvokļi līdz 50 m2 un mājas līdz 100 m2

Likme 1,5% no kadastra vērtības ar neapliekamo platību par katru deklarēto personu

Papildus

Minimāla likme visiem, augstāka - lielo mājokļu īpašniekiem

Neapliekamo minimumu rēķina pēc kadastra vērtības

VĒRTĒ EKSPERTI:

Andris Strazds, Nordea bankas ekonomists

Ideālais scenārijs būtu, ja, ieviešot mājokļa nodokli, vienlaikus tiktu samazināts sociālais nodoklis vai ienākuma nodoklis. Tomēr es gan labi apzinos, ka šobrīd tas nav iespējams no budžeta viedokļa. Bet nākotnē tas būtu jāizdara tiklīdz iespējams, jo nekustamā īpašuma nodoklis tik tieši neapdraud Latvijas eksportētāju konkurētspēju.

Arnis Kaktiņš, pētījuma centra SKDS vadītājs

Ņemot vērā katastrofāli zemo sabiedrības uzticēšanos varai, nav tādu argumentu, kas spētu pārliecināt sabiedrību un mainīt tās viedokli par nodokli pozitīvākā virzienā. Starp dažādiem nodokļa variantiem ir minimālas atšķirības, nevienu no tiem nevar «pārdot» sabiedrībai uz urrā.

Viktors Savins, Arco padomes priekšsēdētājs

Mums jau nav citas izvēles, kā ieviest šo nodokli. Mums ir ļoti stingri jāievēro tas, ko mums saka starptautiskie aizdevēji, - no solījumiem atkāpties nedrīkst. Manuprāt, mums vajag pēc iespējas vienkāršāku, pārskatāmāku un vieglāk administrējamu sistēmu, kas nozīmē - visiem vienādu likmi.



Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas