Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Eksperti: Par Zatlera dzīvokli ir pārmaksāts

Esmu pārliecināts, ka bija iespējams iegādāties līdzvērtīgu dzīvokli par zemāku cenu, tā Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) veikto dzīvokļa iegādi eksprezidenta Valda Zatlera lietošanai portālam Diena.lv komentē_ Arco Real Estate _valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits. Jāatgādina, ka VNĪ Zatleram paredzēto dzīvokli Elizabetes ielā 17, kura platība ir 195,33 kvadrātmetri iegādājās par 484 934 latu.

Pēc dzīvokļa iegādes izrādījās, ka dzīvoklī vēl nepieciešams remonts, kura izmaksas saskaņā ar VNĪ aprēķiniem ir 80 tūkstoši latu, kas dzīvokļa sākotnējo iegādes summu sadārdzina par 16%. Līdz ar to pamatotas ir sabiedrībā izskanējušās bažas, vai par dzīvokli nav samaksāta pārāk liela summa, ņemot vērā vēl nepieciešamos ieguldījumos tajā.

VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina portālam Diena.lv skaidroja, ka viņiem nav sava nekustamā īpašumā tirgus vērtēšanas speciālista, bet tika izvēlēts lētākais piedāvājums.

"Tas ir absurds pirkt šādu dzīvokli, nepiesaistot tirgus vērtēšanas speciālistu. Cena ir labprātīga vienošanās starp pircēju un pārdevēju, tas nav vienas puses diktāts. Tātad valsts par šādu summu vienojās ar dzīvokļa pārdevēju netirgojieties. Loģiski būtu, ja pēc dzīvokļa stāvokļa tehniskā izvērtējuma un summas noteikšanas, kas vēl dzīvoklī jāiegulda, ar dzīvokļa pārdevēju būtu notikušas sarunas par summas samazināšanu, ņemot vērā vēl nepieciešamos ieguldījumus," skaidroja A.Šmits.

Viņš arī atzīst, ka pie šāda dzīvokļa iegādes noteikti vajadzētu piesaistīt vērtētājus, kuru atzinums būtu par pamatu tirgošanās procesam ar pārdevēju. Uz jautājumu, ja gadījumā dzīvokļa pārdevēja uzņēmēja Irēna Pulkinena nebūtu ar mieru samazināt sākotnējo dzīvokļa cenu, vai būtu iespējams atrast līdzvērtīgu dzīvokli par zemāku cenu, A.Šmite atbilde ir īsa: "Bet, protams. Par šo dzīvokli ir viennozīmīgi pārmaksāts."

Arī Latio tirdzniecības vadītājs Aldis Riekstiņš portālam Diena.lv norādīja, ka šāda dzīvokļa cena būtu adekvāta, ja tajā nebūtu jāveic vēl papildus tik lieli ieguldījumi. "Ja VNĪ dzīvokļa meklēšanā būtu piesaistījuši nekustamā īpašuma tirgošanas firmas, būtu bijis lielāks piedāvājums un arī cena būtu bijusi mazāka. Turklāt jāatceras, ka maksu par starpniecību maksātu nevis VNĪ kā pircējs, bet gan pārdevējs, un starpniecības maksa būt 3% no darījuma summas." norāda A.Riekstiņš. Viņš arī bilda, aplūkojot publicētās dzīvokļa bildes ar tā pašreizējo stāvokli, ir pārliecināts, ka tajā nav nepieciešami ieguldījumi 80 000 latu apmērā.

Atšķirīgu viedokli pauda Ober Haus pārstāvis Aleksandrs Sviridovs. Viņš portālam Diena lv norādīja: "Tas ir labs kapitālieguldījums. Uzskatu, ka dzīvoklis ir iegādāts par adekvātu summu, neraugoties uz vēl nepieciešamajiem kapitālieguldījumiem. Jo nekustamā īapšuma vērtību nosaka tā atrašanās vietā. Jā, būtu iespējams atrast līdzvērtīgu dzīvokli par zemāku cenu, bet tas noteikti nebūtu tik ekskluzīvā vietā ar skatu uz parku.

Viņš arī norādīja, ka šim dzīvoklim maksa bija 3,5 tūkstoši eiro kvadrātmetrā, bet nedaudz tālāk Elizabetes un Strēlnieku ielas stūra mājā dzīvokļu cenas ir 7000 eiro kvadrātmetrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas