Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Eksperti: Šķēles atgriešanās TP reitingu var ietekmēt arī negatīvi

Motivējot ar darba apjomu politikā un nepieciešamo kompetenci, savu atgriešanos Tautas partijas (TP) vadībā pieteicis TP dibinātājs, septiņus gadus no oficiālās politiskās skatuves nogājušais Andris Šķēle. Viņš arī būs TP premjera kandidāts.

«Šķēles atgriešanās ir nepārprotams pierādījums TP vājumam, bet paša Andra Šķēles «ļurkāšanās» starp būšanu un nebūšanu politikā izskatās, maigi izsakoties, nenopietni. Ja reiz politiķis 2002.gadā paziņoja, ka no politikas aiziet uz visiem laikiem, tad tagad redzam, ka A.Šķēles vārdi nesaskan ar darbiem,» notikušo vērtē politologs Jānis Ikstens.

Par to, vai šis TP dibinātāja solis palīdzēs «izvilkt» partijas reitingus uz nākamajām Saeimas vēlēšanām, politologs izsakās piesardzīgi: «Līdz vēlēšanām vēl ir gads, daudz kas var notikt, piemēram, digitālās televīzijas lietā. Turklāt A.Šķēles līdzšinējie piedāvājumi, piemēram, lata devalvācija, nav īpaši populāri sabiedrībā. Laiks rādīs, ko A.Šķēle reāli ir gatavs piedāvāt Latvijas tautsaimniecības pacelšanā. Ja vienīgais, ko viņš var pateikt, ir, es esmu atgriezies, lai strādātu, tad to jau mēs reiz esam dzirdējuši un zinām, ar ko tas beidzās,» rezumē J.Ikstens.

«Šķēle nenoliedzami ir citas, lielākas kategorijas politiķis nekā tie, kas uz politiskās skatuves darbojas pašlaik. Pēc viņa atgriešanās dzīve grūtāka kļūs ne tikai Jaunajam laikam (JL) un Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS), bet arī opozīcijā esošajai LPP/LC, jo A.Šķēle, visticamāk, visu varu neatstās tikai Aināram Šleseram. Par nākamās Saeimas vēlēšanām šajā kontekstā vēl ir pāragri diskutēt, jo A.Šķēles atgriešanās faktoram var būt gan pozitīva, gan negatīva ietekme uz partijas reitingu,» atzīst politologs Filips Rajevskis.

«TP šo soli noteikti ir spērusi, izmisuma dzīta, taču A.Šķēles atgriešanās neveicinās veiksmīgāku koalīcijas sadarbību kaut vai tāpēc, ka vairāki A.Šķēles deklarētie mērķi, piemēram, devalvācija, valdībasprāt, ir neiespējami,» atzīst JL valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

«Labāk, lai Andris Šķēle politikā ir skaidri redzams, nevis kārto lietas aizmuguriski kā līdz šim. Šķēle nenoliedzami ir gudrs cilvēks — mēs tāpēc, ka viņš atgriezies politikā, no koalīcijas ārā nestāsimies,» Dienai teica Pilsoniskās savienības Saeimas frakcijas vadītājas vietniece Ilma Čepāne.

Gatavību nešķirot politiskos sabiedrotos pēc atsevišķām personībām, bet gan kopīgi sasniedzamiem mērķiem, kuriem pašreiz būtisku pretrunu neredz, Dienai pauda arī ZZS priekšsēdētājs Raimonds Vējonis un LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas