Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Eksperts: 25 m aizsargjoslas noteikšana ap Saeimu skar cilvēktiesības

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Andrejs.
A
eeeeh uz kurieni mes velamies.?
@
@
Varēja jau pielāgot pašiem tik vajadzīgo Gaismas pili. Būtu simboliski - 100 gaišās galvas nenogremdējamā cietoksnī likteņupes krastā. Polis varētu tādu lielformāta gleznu uzgleznot - visiem 100 vaibsti būtu atpazīstami. Pat skrāpējumu uz sienas Še stāv TP celts pašu goda nams varētu detalizēti parādīt. Siksta kapella nobālētu.
splash
s
Hmm, varbūt lietderīgāk piketēt taisni zem cien. ministru un deputātu dzīvesvietu logiem (piketēt, nevis demolēt!)? ;)
Susurs
S
Vai saadam vecriigas veesturiskaa centra izkroplojumam publiskaa detalplanojuma apspriesana arii buus. Tad jau liidziigus Berliines muurus vajag izveidot arii ap finansu ministriju un ministru kabinetu. Tagad vismaz ir skaidrs kur aiziet nodoklu maksaataaju nauda.Tie paraziiti galiigi sajeegu zaudeejusi, baidaas laikam , ka par saviem darbiem buus jaatbild, LAI DZIIVO 13 JANVAARIS.
ārprāc!
ā
vai tad ir divas valstis vienā?
pārbaude
p
Ja Saeimā būs normāli cilvēki, tad vajadzētu protestēt pret šo ierosinājumu. Paskatīsimies!
.
.
Tas ir Ielūguma teksts uz otru 13. janvāri?
hmmm..
h
diez ko viņi tādu taisās paziņot tautai, ja jau sāk veidot aizsarggrāvjus?
@
@
Aizmirsu ... mietus iekļaujiet tāmē. Lai ir uz kā uzspraust. Mazāki tēriņi otrai pusei. Esiet saimnieciski.
aNNA
a
Varbūt darīt, kā kādreiz nācās darīt valdībai, pērceļoties uz kuģi "Saratov"? Bailes ir bailes, vienalga, vai no okupantiem, vai tautas. Katram tā plānā āda dārga.
Dāvis
D
Bail no pensionāriem!
p
p
Es vispār brīnos, ka tik tuvu pie Saeimas var piekļūt. Ungārijas parlamentam, piem., nevar tikt tuvāk par kādiem 20 metriem. Līdzīgi ir dažādās citās valstīs.
oga
o
Lai vēl uzbūvē apkārt žogu un novelk dzeloņstieples! Nebūs jāpūlas ar kundziņu pārvietošanu uz atbilstošu iestādi, kur sauli redz tikai rūtainu.
PILNAI LAIMEI
P
Kā vienmēr neefektīvi, voluntāri, formāli, neprecīzi, kā jau viss valsts pārvaldē... Saskaņot ar UNESCO ta vajadzēs... Logos 50mm bruņustiklu. Aiz durvīm - 400mm ūdensmetēju ar jaudu 6 m3 sekundē. 3 bruņu mašīnas deputātiem dlja vivoza ķel. Viss.
kapēc
k
Vai tad ap Ministru kabinetu nevajag?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTS:

Rīgas Juridiskās augstskolas prorektors Mārtiņš Mits:

Šobrīd nav skaidrības, kāds būs mehānisms Aizsardzības ministrijas atteikuma pārsūdzēšanai, līdzīgi kā  tiesā var pārsūdzēt pašvaldības atteikumu saskaņot pasākumu. Nav skaidrs, kad tiesa varētu atteikumu izskatīt un kādā laika termiņā tam jānotiek.

No juridiskā viedokļa aktuāls ir jautājums par ierobežojuma samērīgumu. Mērķis ierobežojumu noteikšanai ir nopietnu sabiedriskās kārtības pārkāpumu novēršana, kas ir leģitīms un atbalstāms. Taču aizsargjoslas noteikšana pati par sevi nevar novērst nopietnu kaitējumu, kāds, piemēram, tika nodarīts 13.janvārī pēc pasākuma, kas norisinājās citviet – Doma laukumā. Tā vietā aizsargjosla vistiešākajā veidā ierobežos pulcēšanās un vārda brīvību, kuru izpausme pie Saeimas ēkas ir kļuvusi par Latvijas demokrātijas procesa regulāru un apsveicamu sastāvdaļu.  Ikdienā tas atsauksies uz piketu rīkošanu pie Saeimas.

UZZINI VAIRĀK


Aizsardzības ministrijas iesniegtie grozījumi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas