Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Eksperts: Par imigrantiem nedraudzīgu vidi maksāsim ar ekonomiku

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ēriks
Ē
Tās ir pupu mizas! Mūsu problēma nav darba spēka trūkums bet gan zema efektivitāte automatizācija. Vairums uzņēmumu līdz šim paļāvušies uz lētu darba spēku, tā vietā lai ieguldītu ražosānas tehnoloģijas. Rezultāts ir daudz mazkvalificētu darba vietu ar sīkām algām un, arī tad, nekonkurētspējīgu cenu un bieži arī kvalitāti. Konkŗets piemērs, kokzāģētava kuru konsultēju. Tajā bija +/- 200 strādājošo un saražoja aptuveni 2500 kubu materiālu mēnesī. Igauņi netālu uzbūvēja zāģētavu ar modernām ražošanas tehnoloģijām un 15 reizes lielāku ražošanas apjomu bet tikai 45-50 strādājošiem. Kā domājiet, kuri no šiem diviem uzņēmumiem labprāt tiktu pie lētu imigrantu darba spēku un kuram tas nav nepieciešams? Cita runa, ka no imigrācijas iespējams nav jābaidas, bet tad kad tā nepieciešama tautai kopumā, ne vis dažiem "uzņēmējiem" kas labprāt neinvestē bet tikai slauc.
W-SS
W
Ja ar "mēs maksāsim" tiek domāti oligarhi un pietuvinātie, tad jā, viņi zaudēs, jo trūkst darbaspēkam palielinās tā cena(alga), attiecīgi samazinoties peļņai. Savukārt strādājošie no tā tikai iegūst, jo kapitālismā un tirgus ekonomikā darbaspēks ir prece, kuru vienmēr pirks par zemāko iespējamo cenu, ko nosaka piedāvājums/pieprasījums, tādēļ jāveicina piedāvājuma samazināšana: imigrācijas aizliegums un emigrācijas veicināšana, un otra svira: pieprasījuma pēc darbaspēka palielināšana, vecinot kapitāla(istu) imigrāciju. Tādat vienīga pieļaujamais imigrantu tips ir kapitālsti / uzņēmēji, kuriem ir nauda, latiņu noliekot augstu - jānodarbina, piemēram 100 strādājošie, no kuriem ne vairāk 10% ir viestrādnieki. Pārtrucot uzņēmējdarbību, uzturēšanās atļuja jātņem, un jāpalielina naturalizācijas slieksnis, lai nebūtu uzņēmumu - 5gadnieku, kuru vienīgais mērķis ir ES / Latvijas pilsoinība. "Uzņēmējus" kuri kuri spēj nodarbināt tikai sevi un savus arī imigrējušos radus, nav šeit vajadzīgi.
Vajadzigas parmainas
V
Daudzi tagad kladzina : mes razosim preces ar augstu pievienoto vertibu... Interesanti, kapec tad 20 neatkaribas gados ar to pievienoto vertibu ta bija ka bija - toties valsts naudas izzagsana varen padevas! Vienreiz laiks paskatities patiesibai acis - musu valsts ir korumpeta no apaksas lidz augsai, reti kurs saprot, kas uznemejdarbiba vispar tada ir (iznemumi loti nedaudzi)
nē migrantiem!!!
n
Ļoti pareizi. Nekādu Ķīnu vai Krieviju mums neizkonkurēt ar lētu darbaspēku. Jo vairāk pie mums būs rūpnīcas, kas ražos preces bez vertības, jo ilgak mēs dzīvosim nabadzībā. Tie kas aizstāv migrāciju, iedomājieties - jūs esat rūpnieks, kam jāceļ jauna rūpnīca. Kur jūs investētu naudu. Protams, tur kur lēts darbaspēks. Ja mēs Latvijā gribam palikt par strādnieku tautu, tad tik uz priekšu, migrantus, papīra rūpnīcas utt ceļam. Eiropā vairs sen neviens neko nopietni neražo. visus mersedesus skrūvē kopā turki un hjundajus krievi. Eiropā ir galvenie biroji, kas dod norādījumus. Risinājums ir tikai viens, atrast ar ko mēs varam būt vērtīgi kā latviesi un to veiksmīgi pārdot. Jāmeklē pievienota vērtība. Mēs esam tikai nedaudz vairāk par 2 miljoniem. Iesprauksimies jebkurā tirgū. Bet tie migrantu afēristi tikai domā par savu īslaicīgu labumu. Ka tik pelņa lielāka un darbaspēks lētāks.
e.s.Blofeld
e
Mums vienkārši vajag ekonomiku ar augstu pievienoto vērtību nevis konkurēt ar Ķīnu, kurš lētāk pašūs apakšbikses. Imigranti ekonomikas problēmas neatrisinās, tikai tās attālinās, bet toties radīs jaunas problēmas. Sk. vecās Eiropas dalībvalstis.
zaglers
z
Jā mūsējās ''zeltenes'' un ''aļonas'' man ir apnikušas ! Gribu'' svaigas asinis'' afroamerikānietes un aziātes ! :)
Reo
R
Pilnīga taisnība. Kamēr "uz-vienu-dienu-domājošā" Latvijas sabiedrība nesapratīs, ka tas nav kaut kas no jābaidās, mēs paliksim vieni paši šeit.
x
x
bet katastrofala bezdarba un ekonomiskas neaktivitates pieauguma apstakljos kur isti shie 'eksperti' plano piesaistit tos imigrantus? ???
anna
a
Neviens nerunā par 170 000 bezdarbnieku ,kur viņi paliks attīstoties ekonomikai.Vai izkūpēs gaisā?Domaju ka vispirms jārada jaunas darba vietas un tad tik jāvaimanā par imigrantiem
haralds
h
tiešām ir VĒL pieticīgāki, pacietīgāki un zemāki par zāli par latcviešiem, pilsoņi pasaulē? vai mūk no policijas, mafiozņikiem, alimentiem?
Benders
B
Tāds pētijuma centrs un vēl izpildirektors runā,man patīk visi šie tituli.Es pateikšu savu prognozi.Latvija nemaksās neko,nebūs problēmu ar darba spēku nākotnē.Jo mazkvalificētais darba spēks būs vajadzīgs ar vien mazāk,tehnoloģijas tos nomainīs.Iztiksim ar tiem pašiem.
Santa
S
Var tikai brīnīties, ar kādu neatlaidību imigrantu tēma atkal un atkal lien virspusē. Jā kādreiz kāds teica, ka globālistu mērķis ir izdzīt tautas no to vēsturiskajām mājvietām un sajaukt vienā katlā, es smējos, tagad skatoties, kā šāda politika tiek īstenota Latvijā, smiekli vairs nenāk. Simtiem tūkstošu cilvēku ir izdzīti no savas tēvijas, pārdevušies nelieši, kas tiek dēvēti par valdību, žņaudz vietējo uzņemējdarbību, dažādi uzpirkti "eksperti" vai "nacionāļi" kā zīle piemēram, sludina, cik labi būtu pārpludināt šo zemi ar cittautiešiem. Fantastiski!
Angels
A
Varbūt pats kaut ko izdomā (biznesu) - radi darba vietas, nevis sūdzies, ka darbu redz nabadziņam neviens nedod - varbūt imigranti būs gudrāki (un noteikti arī ir), un radīs Tev darbiņu...............
Andrievs
A
Latvijas burbuļekonomikai vajag jaunus nekustamo īpašumu pircējus un kredītņēmējus. Tie, kas palikuši ir parādos vismaz vienu paaudzi uz priekšu. Ievedīs miljonu viesstrādnieku un varēs sērijveida dzīvoklītim pacelt cenu no 500 latiem uz 5000 latiem par kvadrātmetru. Tā visa ekonomika. Vai kādam vēl ir jautājumi, kas algo šos ekonomikas ekspertus?
Valdis
V
Baigo ekspertu atraduši!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas