Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Elektroenerģijas padeves traucējumi ir 11 000 mājsaimniecībām

Sestdienas rītā bez elektroenerģijas vai traucētu apgādi bija aptuveni 11 000 mājsaimniecību, informēja AS Latvenergo pārstāvis Andris Siksnis.

Piecos gadījumos Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir nolēmis iedzīvotājiem piešķirt dienesta rīcībā esošus ģeneratorus.

Pēc A.Sikšņa teiktā, apmēram puse - ap 4000 - ir tā dēvētie ilgstošie elektrotīklu bojājumi Latgales pusē - Rēzeknē, Ludzā, Preiļos, Jēkabpils apkaimē, pārējie ir jauni bojājumi daudzviet citur Latvijā - Cēsīs, Madonā, dažviet centrālajos Latvijas rajonos.

Piemēram, sestdienas rītā elektropadeves traucējumi konstatēti Ķekavā. Pēc A.Sikšņa teiktā, tur īsākā laika posmā bez elektroenerģijas palicis ievērojami lielāks skaits patērētāju, taču šos bojājumus būs iespējams novērst īsākā laikā nekā, piemēram, Latgalē.

Kā pastāstīja VUGD operatīvais dežurants Māris Kronbergs, kopš ārkārtas situācijas izsludināšanas pēc palīdzības vērsušies 15 cilvēki. Izvērtējot katru gadījumu individuāli, piecos gadījumos VUGD ir nolēmis iedzīvotājiem piešķirt dienesta ģeneratorus. Trīs ģeneratori izdalīti Jēkabpils novadam, bet pa vienam Rēzeknes novada Nagļu pagastam un Kokneses novada Bebru pagastam. Ģeneratorus piešķir vietās, kur elektrības trūkums apdraud vairāk cilvēku vai lielās fermas.

Latvijas Mežizstrādātāju savienības prezidents Jānis Bertrāns sacīja, - lai atbrīvotu elektrolīnijas no apdraudētajiem kokiem, dažādos Latvijas reģionos darbu sākuši mežistrādātāji. Tā kā šo darbu koordinators atrodas mežā un nav sazvanāms, J.Bertrānam pagaidām nebija precīzākas informācijas, cik cilvēku un konkrēti kādos reģionos piedalās koku zāģēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas