Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ēlerte: Ne tikai krieviem, bet arī latviešiem jāsajūt, ka šeit ir viņu dzimtene

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
papucis
p
Atgādināšu:Latviešiem ir -TĒVZEME,JO TAS IR bRĪVĪBAS PIEMINEKLĪ IERAKSTĪTS.Nu bet ja "'kuļturku"'pārstāvošā ministre man to liek par DZIMTENI saukt,tad es sāku domāt -te kaut kas nav kārtībā.P.S.Dzimtene-viegls,pašdarinātais alkohols ar stiprību no 20-65%.To pašu visu variet pateikt arī Aizsardzības ministra kumngam Pabrikam...kad vīņš aicinās ""aizstāvēt Dzimteni""!
Andris
A
Malace, beidzot es redzu kultūras ministru, kas domā valstiski, ne tikai nozares interesēs.
Anna
A
Krievijem paziņoja, ka viņiem ir dzimtene .... Tas jau ir jāizdomā! Maz viņiem, redzat, bija laika par šiem divdesmit gadiem un vēl joprojām nav pietiekami daudz !!!??? Un par mītiskiem pētniecībam viss ir skaidrs, tiek gatavots scenārijs valodas likuma pastiprināšana! Un vēl. Mne ļoti patika beigas par dzimtenes sajūtu. Ēlerte pēc savas neapdomības atzina, ka Latvijas krievi ir daudz patriotiskāki, nekā latvieši ir ! Kas par muļķībam? kā var krievu iedzīvotājs sevi identificēt ar Latviju, ja visa Latvija ir balstīta uz saukli: Krievu, prom no Latvijas? Tomēr aiz nacistu blēņam ir acīmredzams pilnīgā ekonomiskā sabrukuma fakts, no nabadzības aizmuk prom gan krievi, gan latvieši. Izvietojas jaunājas vietās un atgriezties šeit pat nedomā. Ēlerte būtu jāsledz muti un jāatgriežās mājās, lai ganītu cūkas un atdzīvinātu Latvijas lauksaimniecību. Katrs ierēdnis apsēžoties nopietna krēsā, sāka izgudrot pašam savas darbības, kas būtu iemūžinājuši viņu personīgi pēcteču acīs. Uz šiem PROJEKTI tiek iedots finansējums, tiek veidotas jaunās ierēdņu amata vietas un tā tālāk. Būtībā visi Ēlertes mēģinājumi ir bezjēdzīgi, jo nacionālā identitātes tiek veidota pavisam citādi. Viņa vēlas cīnīties ar globālo sociāli - ekonomisku procesu sekam, kurus nevar ietekmēt vadītāji un struktūras, kas ir lielāki par 5-6 kārtas. Viena laba lieta tomēr ir, nav ilgi viņai būt par ministri
ļin
ļ
Pēc virsraksta varētu spriest tā, ka Latvija ir tāda kā krievu, bet tagad arī kaut kādiem tur latviešiem vajadzētu arī to sajust ka savu dzimteni. Bļ...n nu kur mums tāda glupa kultūras ministre uzradusies? Vai nav sajaukusi vārdu Latvija ar Īrija? Mēs neesam kaut kadi iebraucēji te, ka mums vajadzētu sajust Latviju kā savu dzimteni. Latvieši te ir pamatnācija!!!!!!!!!!
Arturs - Pensionars
A
Lasu laikrakstu "Telegraf", autors Izraelā dzīvojošs rīdzenieks, laikraksts pat uzsver,Latvijas žurnālists ,Sergejs Hirš ,protams, tās valsts pilsonis,bet kāda smeldze par dzimto pilsētu,par mūsu kārtību(Tgf.,12.11.10.).Viņa apraksts par birokrātisko pārcelšanās kārtību no Jerulazēmes uz netālu pilsētu.Arābu krāvējs par 1stundas darbu prasa 40 Ls stundā,un ne mazāk par 70 ls par katru stāvu,ja jāiznes mēbeles.Bet tas nav tas trakākais,iebraucot kaimiņpilsētā jānomaina pilnīgi visi dokumenti,ieskaitot bankas kartes,pie kam tādas ir 3,iekšizraēlas ,starptautiskā Visa,vietējā algas karte,tur jāmaina pilngi visa numerācija,ir momenti,raksta Hirš,"kad es sapņoju par Rīgu".Asevišķs stāsts "komunalka ",man sen jau stabilizējusies doma,ka "klientam patiesi nav taisnība ",tā Hirš.Interneta pārnešana no dzīvokļa uz dzīvokli vesela procedūra ar speciāliem garantiju depozītiem un meistaru kurš ieradīsies pēc divām nedēļām...un tad vēl municipālie nodokļi...Lasiet Bāleliņi Tgf un ziņas no Izraēlas,dzīve liksies nedaudz skaidrāka ,domāsim nedaudz citādāk arī par šo, mūsu itkā hipertrofēto taisnības zemi. Nu,jā,tad vē Ēlerte,Mums Jāizjūt,ka esam DZIMTENĒ,palasiet ko saka dzimtenes mīlētāji...
Человек
Ч
- Потому, что это я вас проклял.
centrā
c
Kā jūs nesaprotiet? Tā ir ļoti gudra politika, tikai paskatieties uz to no citas malas. Kabeļtelevīzijas rāda Krievijas kanalus. Tas tapēc lai muļķa krievus nosedinatu pie TV kastēm un pataisītu ar laiku par nevarīgiem dārzeņiem. Mums latviešiem tāds liktenis nebija paredzēts, bet nē, latvietis arī nosēžas pie TV kastes un vēl gaudo, ka nerāda latviski. Ej arā, uz koncertiem, teātriem, pastaigājies pa parku, ciemos dodies, bet nesēdi un nekļūsti truls! Tv ir jau sen novecojis mēdijs. Es bez TV kastes dzīvoju jau vairāk kā 10 gadus. Kā students prom no vecākiem, tā TV aparātu iegādātoies nevarēju. Tā nu pieradu, un nesūdzos. Pat jūtos ieguvējs.
to no malas
t
ja esi tāds deģenerāts, ka nevari neko citu darīt kā blenzt Tv , tad tava paša vaina.
Carlito
C
Tas ir lielīgs paziņojums. Dienas kvalitāte ir tāda, ka labi, ka kāds lasa vismaz kaut ko interneta variantā. Prātā nav nācis vairāk to pirkt, kaut arī 20 gadus cītīgi lasīju.
luīze
l
Piekrītu Sarmītei Ēlertei! mums ir fantastiska kultūras ministre!
hm
h
Dienas komenteetaaji jau liidzinas Delfu komenteetaaju liimenim, te vairs nav ko lasiit. "No malas" - un tu zini, ka mums ir krietni sliktaak kaa Igaunijaa, esi aprunaajusies ar kaadu igauni? taas visas ir preses uzpuustas mulkiibas. tas ka igainiem aareejais paraads mazaaks kaa mums nenoziimee, ka vini labaak dziivo! un veel iesaku neskatiities katru vakaru TV un nebeidzamas krievu sausmenes, ir tacu citas jaukas nodarbes - palasi graamatu, aizej ciemos vai uzcep kuuku:):)
aprobezotiba
a
Tapec, ka latviesu nacijas pamatvertibas ir nevis izdaudzinatie godigums un darba tikums, bet gan - totals principu trukums (ka tik man, strunts par citiem!), iedomiba, mantkariba (latvietim pienakas dzivot ka rietumeiropas vidusslanim), izredzetibas sajuta (latviesi ir paraki un gudraki par citam tautam). Vidusmera inteligentais latvietis jebkuros laikos mekle iespeju labi dzivot - tatad gatavs sadarboties ar jebkuru rezimu (sobrid kalpo oligarhu varai, pasa valsts izlaupitajiem). Kas nav bijis pietiekami "gudrs", lai atrastu sev siltu vietinu, tas "lepni" aizbrauc uz partikusakam zemem. Stradnieku skiras latvietim nekas vairak par pilnu vederu un dzivosanu siltuma neinterese.
No malas
N
Tautas lielākajai daļai pieejamā kabeļtelevīzija pat manā it kā ļoti latviskajā Cēsu rajonā pa trīs Krievijas kanāliem iet karš, vardarbība, menti un krievu popsa ar retiem izņēmumiem tiešām labiem raidījumiem. Tad mūsu komertelevizijas praktiski dublē šīs šausmīgās krievu slaktiņfilmas un popsu, krievu kriminālās ziņas un pat muziokālais kanāls krievisks.. Tā nu nospiedošā vairākumā mums ir iezombēta šī kremļa mentālā pasaule un ar to uzaug mūsu bērni ar visām sekām. Teikšu tā, Latvijas komerckanāliem būtu jārāda tikai Eiropas tautu filmas, dzīvesveids lai vismaz būtu saprotams, ka mēs esam Eiropā nevis Krievijā. UN tur nu Ēlertei būtu ko darīt.
Aina
A
Потому что ваша главная задача - выгнать русских. Это достойно только сожаления. Увы!!!
No malas
N
Kāpēc visi rāditāji Latvijā ir krietni sliktāki kā Igaunijā? Kāpēc mēs esam tādi kā nolādēti? Vēsture taču mums ļoti līdzīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas