Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ēlerte: No "Dienas" aizgājušie darbinieki varētu izveidot jaunu mediju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
XXX
X
cita žurnaliste 16:09 90.tajos Sarmīte bez naudas nevarēja neko dibināt kur nu vēl šodien žurnālisti =========== N.Ločmele sacīja, ka viņa atradusi investoru, kas ļautu Dienu izpirkt. Tāpēc nesatraucies, gan tie, kas aizgāj atradīs naudu arī jauna medija dibināšanai!!!
kurupantu nīdējs
k
Nu ko tralmaciņ, negribi pataisnoties KNABā, un ja teiksi ka tev nav nekādas saistības ar kukuļiem tad tie ir tikai kārtējie meli, kurus KNAB neuzklausa !!!
aknas
a
Sarmīte un Raundseps taču dos savus Dienā nopelnītos miljonus un žurnālisti tik piedos savas aknas klāt.
nedošu naudu
n
Ar savām aknām vien aizgājušie darbinieki jaunu Dienu diemžēl izveidot nevarēs,naudu ar vaidzēs,tas nozīmē SAIMNIEKU....
cita žurnaliste
c
90.tajos Sarmīte bez naudas nevarēja neko dibināt kur nu vēl šodien žurnālisti ....bet kur ir nauda,tur nosaka saimnieks....
Lauztuve
L
Vai tad demokr'ātijas balsts un stingrā zviedru "aizmugure" izdevniecība Bonniers beidzot nevarētu mums pavēstīt, kas tad Dienu nopirka? Darījumiem tak jābūt caurspīdīgiem, vai tad nē?
nīgrais
n
Ēlertes k-dzei ir zināma pieredze, tb var ticēt. Kad 90. gadu sākumā viņa "izēda" Dienas redaktoru Daugmali no krēsla un "uzmeta" visu avīzes kolektīvu, divpersoniski privatizējot pasākumu, tad arī 2/3 Dienas žurnālistu un reportieru lika galdā atlūgumus un aizgāja savu neatkarīgu mediju veidot. Tā kā cilvēks zina, ko runā.
nīgrais
n
Labi atceros, kā šis laikraksts tika izveidots tālajā 1990. gadā kā Latvijas Republikas oficiozs - Zviedrijā tika iepirkti dievzemītē pirmie āboļi, tehnisko džeku grupa svensonu zemē apguva pamatiemaņas ar tiem dzelžiem galā tikt, valsts piešķīra laikrakstam piešķīra telpas Doma laukumā. Kā jau žurnālistu aprindās pieņemts, brīvais un lielā mērā darba laiks tika pavadīts vērpjot intrigas un mēģinot kādu izēst no amata (iekšējais karš starp redaktora Daugmaļa atbalstītājiem un tā vietnieces Ēlertes "komandu"), kamēr reportieri vienkārši uz jumta dzēra un mēģināja uzčurāt pār tā malu Saeimas nama apsargiem. Tad Ašerādens un Ēlerte piepeši iesniedza papīrus laikraksta privatizācijai (jebkurš bija tiesīgs privatizēt jebkuru valsts uzņēmumu, kaut tā anštalte kaut pirms nedēļas par valsts budžeta naudu uztaisīta). Lielākā daļa žurnālistiņu sašutumā brēca - kā tā drīkst?! - un arī iesniedza pieteikumu, ka arī Dienas "kolektīvs" vēlas privatizēt savu laikrakstu. Kas notika? Žurnālistiņus pasūtīja, aizrādot, ka visas cūkas ir vienlīdzīgas, bet dažas ir vienlīdzīgākas, tb lai nedomā, ka mainoties valsts iekārtai, kas kardināli mainījies spēles noteikumos cīņā par varu un naudu. Ēlerte un Ašeradens, kuri līdz tam bija tikai vieni no šīs brālīgās žurnālistu saimītes, kļuva par laikraksta īpašniekiem un miljonāriem, bet lielākā daļa redakcijas dalībnieku ar lepni paceltu galvu uzmeta galdā atlūgumus, kurus jaunie īpašnieki uzreiz laipni parakstīja. Visi "eksperti" vienā balsī brēca, ka avīsei ir kaput bez šīs ūberprofesionāļu brigādes tā būs nelasāma un nebaudāma, ar jaunajiem īpašniekiem objektīva un nenopirkta žurnālistika nebūs iespējama utt. Uz vakancēm saskrēja čupa skribentu no lauķenes, rīgbalss, vakarziņām un neatkarīgās un, pēc pāris mēnešu pašūpošanās, laikraksts turpināja zelt un plaukt. Pagājuši 20 gadi, cikls noslēdzies - atkal nomainījušies īpašnieki, atkal žurnālistiņi brēc par savām tiesībām kā nebūt ietekmēt "sava laikraksta" likteni, viņus pasūta... - neapmierinātākie lepni met atlūgumus galdā. Visi "eksperti" vienā balsī komentē, ka avīzei ir kaput bez šīs ūberprofesionāļu brigādes tā būs nelasāma un nebaudāma, ar jaunajiem īpašniekiem objektīva un nenopirkta žurnālistika nebūs iespējama un tā tālāk. Domājat, ka kas mainīsies? Da pilni kapiņi ar neaizvietojamiem speciālistiem. Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais.
Lauķe
L
Interesantu adresi atradu Kārļa Streipa blogā portālā politika.lv - palasieties!
ideja jaunajai avīzei
i
Nesaprotu, kāpēc Latvijas valsts maksā kaut vienu latu t.s. sportistiem, ja visā sporta sistēmā ir korupcija, naudas atmazgāšana un blēdības, ko skaidri pierāda futbola federācija, Rīgas Dinamo utt! Ideja - izpētīt šo jautājumu līdz pamatiem!
Kāmīc
K
Avīze BŪS savādāka..ar cenzūru, meliem un muļķībām, kuras diriģēs Tralmaks un virs viņa stāvosais korupantu bars! Tur nav ko domāt! Piedevām tagad avīzei Diena sekos sabrukums jo NOTEIKTI aizies LIELS DAUDZUMS klientu, kurus ABSOLŪTI neinteresēs korupantu bara muļķības. Ja nu vienīgi vecie õpji un õmes kuriem smadzenēs var sabāzt dajebko. KAUNS UN NEGODS !!!
Zeks
Z
Vispār pareizi. Pie viena tiks vaļā no visiem liekēžiem, jo lai nu ko, bet Sarmītes izvēlei es kā lasītājs uzticos.
dif
d
Jau gadu Ēlerte runā, komentē, dod padomus. Tipisks latvijas liekēžu bizness ar tieksmi uz politisku barotni.
KAINS
K
Sarmīt,nu traki interesanti,jo pirms mēneša vai bišku vairāk jūs bijāt tā,kura trakoti slavēja Tralmaku -godīgs,strādīgs ,ar iniciatīvu utt.Ko nu?Un visa šitā Tralmaka šmuce norāda uz to,ka KRemlis būs tas,kurš pārpircis Dienu lai Ušakova- Šlesera tandēmu slavinātu pirms 10.Saeimas vēlēšanām,jo pēc Trelmaka parādīšanās Diena pērgāja no Šlesera kritikas uz viņa rekl;amēšanu.Varējāt gan uzmanīgāk sekot savai Dienai un ko tā drukā,jo jūs jau neesat pirmlkasniece politikā.Drīz varēsim jautāt -- KAS NEPIEDER Kremlim?
Berta
B
Viņš taču palīdzēja Raudsepam iznest mantu kastes. Vai tad neies Paulam līdzi?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas