Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ēlerte: No Pilsoniskās savienības saņēmu stingru lūgumu kļūt par kultūras ministri

Par kultūras ministri varētu kļūt Vienotības pārstāve, Lietussargu grupas līdere Sarmīte Ēlerte, lai gan pirms tam ļoti skeptiski izteikusies par iespēju ieņemt kādu ministra amatu. Saņēmu stingru lūgumu no Pilsoniskās savienības, Dienai.lv uzsver S. Ēlerte.

Vaicāta par to, vai viņa plāno pieņemt šo aicinājumu, S. Ēlerte teic, ka, sarunas par ministru amatu sadali vēl nav beigušās, jo patlaban vēl atrodas pārrunu procesā. “Būtu vēlējusies strādāt parlamentā, bet ir tāda nepieciešamība,” turpina S. Ēlerte, komentējot savu līdzšinējo uzstādījumu maiņu.

“Jau iepriekš esmu teikusi, ka Ints Dālderis bija labs kultūras ministrs valstij ļoti sarežģītā laikā, tādēļ viņš noteikti būs mans pirmais padomnieks,” saka S. Ēlerte. Viņa norāda, ka varētu ieņemt ministres amatu, jo kultūras joma viņai esot ļoti tuva, jo darbojusies arī kā Nacionālās kultūras padomes priekšsēdētāja.

Runājot par nākotnes iecerēm kultūras ministres amatā, viņa uzver, ka pirms tam esot nepieciešams laiks, lai nāktu klajā ar konkrētiem plāniem. Tomēr S. Ēlerte stāsta, ka  pirmā prioritāte kultūras ministres amatā būšot nodrošināt to, lai krīzes laikā nepazustu neviena kultūras institūcija. Otrkārt, S. Ēlerte domā pievērsties nacionālās identitātes stiprināšanai. Tas būtu panākams, pilnveidojot Dziesmu svētku procesu, kā arī attīstot moderno mūsdienu mākslu. Kā trešo prioritāti viņa min pievēršanos radošās industrijas potenciālam, jo Latvijā esot daudz talantīgu cilvēku, kuri netiekot pietiekami novērtēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas