Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ēlerte: Pievienošanās Vienotībai būtu pasargājusi Zatleru no daudziem triecieniem

Pievienošanās Vienotībai būtu pasargājusi eksprezidentu Valdi Zatleru no daudziem triecieniem, kādi tagad piemeklējuši viņa izveidoto partiju. "Viņam tas būtu labāk, jo pasargātu no daudziem triecieniem, kas piemeklē partiju, kura rodas divus mēnešus pirms vēlēšanām," intervijā aģentūrai BNS atzina bijusī kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (Vienotība).

Tomēr esot grūti prognozēt, cik balsis būtu ieguvusi Vienotība, ja Zatlers būtu tās rindās. "Ļoti iespējams, ka Zatlers kopā ar Vienotību dabūtu vairāk nekā 42 balsis. Bet varbūt arī ne," nenoteikti atbildēja Ēlerte.

Viņa uzskata, ka to, vai Zatlera Reformu partijai (ZRP) atradīsies sava niša Latvijas politikā, noteiks partijas piedāvātais saturs.

"Tas ir jautājums par saturu, un saturs nenozīmē 4000 priekšvēlēšanu zīmju vai ar politologu palīdzību uzrakstītu gludu priekšvēlēšanu programmu. Politika nozīmē, ka par to ir vienojusies partija, ieskaitot visas tās nodaļas, ka visi partijas pārstāvji ar to var iet un pārliecināt savus līdzbiedrus uz ielas, veikalā, bērnudārzā, skolā. Nevis tikai ar reklāmas kampaņām," teica Ēlerte.

Komentējot, vai jaunā Saeima ir atnākusi ar jauniem tikumiem, viņa norādīja, ka balsojums Saeimas Juridiskajā komisijā pret tiesneša Alda Vīksnes iecelšanu amatā uz nenoteiktu laiku bijis absurds, un pauda cerību, ka tādas lietas vairs neatkārtosies.

"Man šķiet, ka pēc tā absurdā balsojuma komisijā pret tiesnesi deputāti sirsnīgi nokaunējās, un es prognozēju, ka šāda lieta neatkārtosies. Man liekas, ka tas bija atgādinājums deputātiem, ka katrs balsojums ir atbildība, ieskaitot aizklātos – tu par to atbildi un no tevis šo atbildību prasīs. Tas vēlreiz apstiprina, ka aizklātie balsojumi jāatceļ. Šajā koalīcijā tiesiskumam ir jābūt vairākuma atbalstam, un es ceru, ka tā arī ir. Deputātiem būs visas iespējas to pierādīt," uzsvēra Ēlerte.

Jau ziņots, ka pēc nepārvēlēšanas Valsts prezidenta amatā uz otro termiņu Zatlers izšķīrās dibināt pats savu partiju, noraidot Vienotības aicinājumu pievienoties viņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas