Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ēlerte: Referendums nav veids, kā stiprināt latviešu valodas lietošanu skolās

Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (Vienotība) uzskata, ka referendums nav veids, kā stiprināt latviešu valodas lietošanu skolās.Savukārt referendums par krievu valodu kā otru valsts valodu ir nepieņemams: "Krievu valoda kā otra valsts valoda ir nepieņemama tā iemesla dēļ, ka tas nostiprinātu divkopienu sabiedrību, kurā ir nepārtraukta spriedze un problēmas.

" Viņasprāt, ir skaidrs, ka referendumā nevar panākt atbalstu šim Satversmes balsojumam, "tā ir tikai politikas taisīšana". "Kas attiecas uz skolām un latviešu valodu, tur ir cita problēma - referendums nav pareizais veids, kā risināt šo jautājumu. To, ka latviešu valoda skolās ir jānostiprina, ir skaidrs, un jādomā arī tālāk, vai mēs apstājamies šādā stadijā vai tomēr tiek palielināta latviešu valodas proporcija, taču ne ar referendumu," intervijā Latvijas Radio sacīja S.Ēlerte.Viņa arī uzsvēra, ka integrācija nevar būt represīva. "Ne valodu, ne kultūru nevar iemācīt ar represīvām metodēm. Tas ir absurds. Turklāt Latvija ir valsts, kas ievēro viss cilvēktiesības."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas