Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ēlerte: Rīgas vēsturiskā centra degradācija turpinās

Rīgas domes (RD) vadības neizpratni par kultūrvēsturiskajām vērtībām un to saglabāšanas nozīmi skaļi demonstrē tās lēmums pagarināt līdz 1. maijam atrakciju parka darbību Esplanādē pie Raiņa pieminekļa, norāda kultūras ministre Sarmīte Ēlerte.

Šāda domes rīcība ir tuvredzīga, tā noniecina UNESCO piešķirto Rīgas vēsturiskā centra statusu un rāda, ka RD vadība īsti neizprot savu atbildību par Rīgas izcilajām kultūrvēsturiskajām vērtībām, uzskata S.Ēlerte.

Šobrīd Kultūras ministrija ir iesniegusi valdībā grozījumus Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un aizsardzības noteikumos, lai turpmāk galvaspilsētas vēsturiskajā centrā neparādītos vidi degradējošas pagaidu būves.

„Virzīsim šos grozījumus apstiprināšanai un iestāsimies par tiem valdībā, jo ir jāierobežo bezatbildība, nerēķināšanos ar ekspertiem un sabiedrību,” klāsta S. Ēlerte.

Arīdzan Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs (VKPAI) Juris Dambis uzskata, ka Esplanādes parkā uzstādītais atrakciju komplekss ir kultūrvēsturisko vidi degradējošs, tā vizuālais, skaņas un koloristiskais noformējums ir bezgaumīgs un kultūrvēsturiski tik vērtīgai pilsētas daļai neatbilstošs. „Ļoti žēl, ka atļauju izsniegušās atbildīgās amatpersonas nenovērtē šīs vietas nozīmi,” norāda J. Dambis.

Rīgas Domes pārstāvis Uģis Vidauskis portālam Diena.lv atzina, ka oficiāli nav apstiprināts, ka atrakciju parka darbība Esplanādē tiks pagarināta līdz 1.maijam.

"Nav saņemts iesniegums un nav lemts par jaunām izmaiņām. Pagaidām viss paliek kā bija iepriekš nolemts - atrakciju parks Esplanādē darbosies līdz 23. aprīlim," sacīja U.Vidauskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas