Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

EM plāno 2011.gada budžeta izdevumus samazināt gandrīz par 600 tūkstošiem latu

Ekonomikas ministrija (EM) nākamā gada budžeta izdevumus varētu samazināt par 595 266 latiem, tāpat pastāv iespēja apvienot Konkurences padomi (KP) un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (SPRK), teikts ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) atbildes vēstulē Saeimas opozīcijai.Kā skaidro Kampars, lai mazinātu ministrijas budžeta izdevumus nākamajā gadā, budžeta bāzē no pamatfunkcijām izslēgta valsts atbalsta sniegšana energoefektivitātes pasākumiem ar finansējumu 554 tūkstošu latu apmērā.

Tā turpmāk tiks veikta tikai no Eiropas Savienības līdzfinansētajiem instrumentiem.Kampars arī piekrīt Funkciju izvērtēšanas darba grupas priekšlikumiem par samazinājumiem vairākām EM funkcijām, piemēram, 3485 latu apjomā funkcijai "Eksporta un ārvalstu investīciju piesaistes politikas izstrāde un īstenošana", 3689 latu apjomā funkcijai "Inovācijas politikas izstrāde, īstenošana un tās uzraudzība", kā arī 34 tūkstošu latu apjomā funkcijai "Rūpniecības attīstības veicināšanas politikas izstrādāšana un ieviešana, t.sk. rūpniecības nozaru attīstības veicināšanai un produktivitātes paaugstināšanai, un investīciju piesaistīšanai rūpniecisko objektu izveidei".Tāpat Kampars vēstulē norādījis, ka, apvienojot KP un SPRK, ministrija ietaupītu 308 450 latus. Mērķis iespējamai KP un SPRK apvienošanai ir optimizēt EM padotības iestāžu darbību sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas un konkurences uzraudzības jomā, nodrošinot efektīvu sistēmas funkcionēšanu, maksimāli samazinot administratīvo aparātu, efektīvi izmantojot cilvēku un finanšu resursus, kā arī samazinot izdevumus atlīdzībai un infrastruktūras uzturēšanai.Apvienojot KP un SPRK, uz to bāzes būtu jāveido jauna institūcija. Rezultātā visas KP un SPRK esošās funkcijas pārņemtu jaunizveidotā institūcija. Pēc iestāžu apvienošanas būtu jāveido jauna lēmējinstitūcija un jauna izpildinstitūcijas struktūra.EM ietaupījumu saskata, arī samazinot Centrālās statistikas pārvaldes "PHARE" projektu īstenošanas procesā ieviesto statistisko apsekojumu un aprēķinu uzturēšanas izmaksas - aptuveni par 300 tūkstošu latu.EM varētu samazināt tās pakļautībā esošu iestāžu funkcijas - 2300 latu apjomā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) funkcijai "Priekšlikumu izstrāde Uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānam, uzņēmējdarbības vides pilnveidošanai un konkurētspējas uzlabošanai, Latvijas valdības un ārvalstu investoru padomes Latvijā augsta līmeņa tikšanās organizēšana", 6150 latu apjomā LIAA funkcijai "Rūpniecības attīstības veicināšana, īstenojot pasākumus rūpniecības nozaru attīstības veicināšanai un produktivitātes paaugstināšanai, un investīciju piesaistīšanai rūpniecisko objektu izveidei".Tajā pašā laikā Kampars norādīja, ka finansējuma samazinājums Patērētāju tiesību aizsardzības centram vairs nav pieļaujams, jo jau esošais - 2009. gadā un 2010. gadā samazinātais - budžeta finansējums ierobežo iespējas veikt iestādes funkcijas. Turklāt funkciju izvērtēšanas diskusijās tika runāts par to, ka tas nav samazināms, bet tieši pretēji - nākamajā periodā palielināms iespēju robežās.Salīdzinot 2010. gada EM centrālā aparāta valsts budžeta izdevumus ar izdevumiem 2008. gadā, EM ir veikusi to samazinājumu 58% apjomā - no 9,5 miljoniem latu uz 3,99 miljoniem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas