Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

EM valsts sekretārs Pūce labprāt turpinātu darbu arī pēc Kampara pilnvaru beigām

Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce, kurš amatā tika iecelts ministra Arta Kampara (V) laikā, labprāt turpinātu darbu arī pēc ministra pilnvaru beigām šoruden.

To teica Pūce, vaicāts, vai plāno atstāt ministriju vienlaikus ar ministru. "Neesmu ministra komplekts," piebilda EM valsts sekretārs.

Viņš norādīja, ka ir civildienesta ierēdnis un amatā iecelts uz pieciem gadiem. "Man patīk mans darbs, un es labprāt turpinātu to darīt," teica Pūce.

Pūce EM valsts sekretāra amatā strādā kopš 2010.gada februāra, liecina EM interneta lapā publicētā informācija. Pirms tam viņš strādājis Latvijas Universitātē (LU) par pasniedzēju, kā arī vadījis LU Stratēģijas nodaļu un pildījis valdes locekļa pienākumus nodibinājumā "LU Fonds" un SIA "Rīgas Juridiskā augstskola". Vienlaikus Pūce bijis Kampara ārštata padomnieks izglītības un zinātnes jautājumos, kā arī piedalījies vairākās darba grupās, kuru mērķis bijis izstrādāt normatīvo aktu projektus.

2005.gadā Pūce absolvējis LU Ekonomikas un vadības fakultātes Vadības zinību maģistra programmu, iegūstot sociālo zinātņu maģistra grādu vadībzinātnē, savukārt 2003.gadā - LU Juridiskās fakultātes Tiesību zinātņu maģistra programmu, iegūstot sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnēs.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, pirms Pūces apstiprināšanas amatā pret viņa kandidatūru tika izteikti iebildumi, kas neoficiālās sarunās tika saistīti ar viņa un partijas "Jaunas laiks" (JL) biedra Edgara Jaunupa draudzību. Pūce un Jaunups bija klasesbiedri Rīgas Āgenskalna ģimnāzijā, vēlāk mācījās vienā kursā LU Juridiskajā fakultātē un darbojās augstskolas pašpārvaldē. Gan Jaunups, gan EM pārstāvji toreiz noliedza, ka šīs draudzības saites jebkā būtu ietekmējušas kandidātu izvēli. Esot izraudzīti labākie pretendenti atklātā konkursā. Pūce atzīts par piemērotāko no desmit komisijas vērtētajiem pretendentiem EM valsts sekretāra amatam.

Jau ziņots, ka ekonomikas ministrs Kampars nolēmis nestartēt gaidāmajās Saeimas vēlēšanās. Politiķis atzinis, ka savā darbā pieļāvis kļūdas, taču norādījis, ka viņš nekad nav pārkāpis JL godīguma un ētikas principus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas