Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Endziņš: valstij vajadzēja noteikt, ka ieturētās pensijas izmaksā vēlāk vai tās manto

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
inkasātors
i
pirmkaart jau vajadzeeja ieseedinaat cietumaa tos idiotus kuri nospeeleeja Ameerikas biržaas sociaalaa fonda miljardu , kuri tie gudrie bija kas šo sheemu izsheemoja ? ja nemaldos ta nahren spešel alias Slakteris bija min fins , cereeja uzvaariities , bet nošaava greizi , taadiem maitaam pienaaktos lode pieree...tagad teelo neziniišus!
Barons
B
ST atzina, ka valsts rīkojusies nelikumīgi. Bet par to jau neviens nešaubijās. Bet kas tagad sekos? Vai šī nauda tiks atgriezta pensionāriem? Ko? Un kad? Pilnīgs absurds, kas patreiz notiek...
MGT
M
Nedrīkst diskriminēt cilvēkus, kuru aktīvie darba gadi bija līdz 1996.g. Nedrīkst pārsvītrot viņu darba noguldījumu, jo nodokļi arī tika maksāti, bet darba rezultāts akumulējas uz vietas! Valstij būtu jāatbild par šo cilvēku labklājību, jo tā piesavināja iepriekšējo paaudžu darba rezultātus, neizveidojot aizsardzības mehānismus. Iznāk, ka cilvēks ar 30 gada stāžu automātiski nonāk "trūcīgo" kategorijā. Neviens nedrīkst saņemt mazāk par iztikas minimumu, ja godīgi ir strādājis un maksājis nodokļus! Piemaksai par katru gadu līdz 1996.g. būtu jānosaka pēc formulas: iztikas minimuma dalījums ar gadu skaitu (noteikto pensijas saņemšanai nepieciešamo darba stāžu), reizinot ar nostrādātiem gadiem.
:P
:
pats galvenais partijmācītājs nebūsi, ne - pārējie jau visi tā kā uz vietām ...
:P
:
tas jau arī aizmuldējies .....vajag mantot arī neizmantotās KASKO utml. - bišku jau tomēr pabremzēt vajag.
drakons
d
Mantot pensiju? Kas tas par juridisku sviestu? Vecais galīgi sajucis prātā?
Tiesībnieks
T
kVar mantot cita cilvēka nopelnīto pensiju, īpaši tad, ja tās daļa uz laiku tiek ieturēta. Civillikums noteic zināmas saistības pēcnācējiem attiecībā uz vecāku vai vecvecāku sociālo nodrošinājumu. No šīm saistībām tad arī izriet tiesības mantot valsts pensijas neizmaksāto daļu.
konsuls
k
Vai Endzins var izskaidrot,ko nozime izdienas pensijas Latviajs diplomatiem??? Latvijas Arlietu ministrija, esot ministra amata S.Kalnietei kopa ar savu sulaini, komjaunieti M.Riekstinu izlaobeja likumu "Par diplomatu izdienas pensijam" un to pienema Saeima un Freiberga acis nepamirkskinot parakstija. Vai sada likuma pienemsana nav amorala? Latvijas valsts naudas tiek izskerdeta pienemot noziedzigus likumus, stevisku grupejumu intereses? Protams,ka ir. Tacu sis likums, lidz sai dienai nav atcelts ar ta skeka stasanos dienu. Kad tas notiks? Visa pasaule diplomati, vestnieki ir gados veci (vai ari jauni karjeristi) cilveki, kur biezi vien noklust amatos pec tam kad tie ir stradajusi uznemejdarbiba, vai kad viniem vairs negribas stradat ierednieciba, jo vinu galvenais uzdevusm ir ednicas, restoranos est, dzert un telot ka kaut ko dara.
tiesībsargs
t
kā var mantot cita cilvēka nopelnīto pensiju???? tas taču ir pret pensijas kā termina būtību. pensiju pensionāriem vajag šodien, lai varētu dzīvot, izdzīvot, kaut uzdzīvot! .. tad jau nodokļa iemaksas arī var kādam atstāt mantojumā un dzīvot bez bēdu..
atmina
a
Kur palika Latvijas nodoklu maksataju nauda? To nozaga LC, TP, ZZS, LC/LPP banditiskie grupejumi un to vadoni. Skele (TP) jau ieprieks bija apzadzis Latvijas pensionarus, jo Skele, lai varetu sagrabt milijonus sev, no stradajosajiem pensionariem atnem to pensijas 5.gadu garuma. Kapec ST, kad atzina Skeles noziegumu pret pensionariem, nepieprasija latvijas valstij atmaksat Latvijas pensionariem 5 gadu garuma nozagto pensiju. Skele ir zaglis, kurs ir jaties un kuram ir japiespriez publiskis naves sods, to sadedzinot vai pakarot Bikernieku meza. Kapec ST, Latvijas esosa valdiba neatbrivo Latvijas valsti, iedzivotajus no si zagla Skeles, latviesu tautas slepkavas? Skele bija tas kurs izdomaja, lai korumpetu, paklautu savam tiranijas rezimam ierednus, tiem maksat kaut kadus vadibas ligumus, kurus ari ST atzina ka prettiesiskus, pretlikumigus, Kapec ST neuzlika par pienakumu visiem ieredniem atmaksta sos Skeles korupcijas izsaimniekotos milijonus latu? Skele (TP) ir jatiesa un jasoda ar naves sodu, jo vina vadiba ir ciniski, brutali izlaupita Latvijas valsts, vina vadiba ir izncinati desmitiem tukstosu Latvijas iedzivotaju, nerunajot jau pat,ka vins nozaga Latvijas parstrades uznemumus, izmantojot dienesta stavokli.
Oskars
O
Endziņš,MALACIS ,bet kur viņš bija visus iepriekšējos GADUS un kad JL taisīja MUĻĶĪBAS ???? Kad SATVERSMES TIESA SĀKS BARGI SODĪT visus VAINĪGOS arī PARTIJAS ,kuri Latvijā sagrāva RŪPNĪCAS ,izcirta MEŽUS, izveda visu pārkausēto METĀLU,par pilsoņu novešanu BADĀ un slikto dzīves līmeni valstī.
Jānis
J
šoreiz nepiekrītu cienījama Endziņa kungam! Nekāda aizņemšanās! Es neesmu piekritis lielāko savas pensijas daļu ( kas nopelnīta, gadiem maksājot valstij nodokļus!!! )atdod vai AIZDOT valstij! Lai meklē citas iespējas! Lai "aizņemas"miljonāru noguldījumus uz laiku, u.t.t. Mani tas neinteresē. Ar nepacietību gaidu ST spriedumu, lai zinātu kā rīkoties tālāk. Vēl pensionāriem vakadzētu lemt par prasību pret valsti par morālā kaitējuma nodarīšanu, lūk tā.
Ainars
A
Es brinos par to, kur Dombrovskim taja bridi bija tieslietu specialisti ? Tas, ka lemums bija prettiesisks jebkurs jurists pateiks.
?!
?
"Iemaksai pretī izmaksa 09:23 Visām izmaksān no sociālā budžeta pretī ir iemaksas. Vienīgā ar iemaksām nenosegtā izmaksa ir piemaksa pie pensijas par stāža gadiem līdz 1996.gadam. Tā arī ir vienīgā, pie kuras valsts drīkstēja ķerties klāt." > Ak tā gan?! Pie piemaksām drīkstētu ķerties tikai pēc tam, kad Satversmes tiesa būtu iztiesājusi vienlīdzības principa pārkāpšanu, kas tika pieļauta, 1995. gadā pieņemot likumu par pensijām. Vai kungam/kundzei nav zināms, ka vienā laikā vienādu gadu skaitu nostrādājušu cilvēku pensijas šīs nevienlīdzības dēļ var atšķiries desmitkārtīgi, dažos gadījumos pat divdesmitkārtīgi?
TP
T
Ko var gvelzt tās muļķības par Tautas partiju un sociālo budžetu. Lai cik labi tas jaunais laiks maksā saviem pakalpiņiem, mēra sajūtai tomēr vajadzētu būt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas