Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Enerģētikas eksperts: Japānas valdība informāciju neslēpj

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jūlis
J
Latvijai atomenerģētika nav vajadzīga. Mūsu patēriņš ir pārāk mazs, mēs paši nevaram nodrošināt ar slodzi vienu atomreaktoru. Mums būtu jāpiedāvā enerģijas pārpalikums citam valstīm. Nav izslēgts, ka mēs tiktu šantažēti ar cenu, jo pircēji apzinātos, ka mums lieko enerģiju nav kur likt. Tas pats sagaida Kaļiņingradas atomstaciju.
garīdznieks
g
Diemžēl paši japāņi tā nedomā (augu dienu skatos kanālu NHK) - viņi to vien dara, ka gaužas par informācijas badu un totālu neziņu. Skaidrs ir viens - apokalipse ir sākusies !!!
Aija
A
Ak tu cūkgans. Ja tev būtu kaut 4 klašu izglītība, tu negvelztu tukšas pļāpas. Tālak par savu bukšupriekšu neredzi :(( Ar likumu nevar nodrošināt nerentablu zemnieķeļu iztiku. Ar likumu var pieprasīt korumpantiem nāvessodus, var noteikt aizliegumu importēt produktus (bet tad jāstājās ārā no ES). Lai Latvija neizputētu, vajag DARBASPĒJĪGUS un IZGLĪTOTUS cilvēkus AR DARBA TIKUMU. Latvijā pašā tādu vairs van. Divdesmit gadus lielie zagļi ir izzaguši šo valsti, tikumi samaitāti, zagļi sēž nevis cietumos bet prezidijos un gudri muld. Tāpēc godīgie cilvēki brauc prom no šīs miskastes. Tikai radikāla rīcība, vērienīga un drosmīga, var glābt Latviju. TAGAD - VAI NEKAD.
vakars
v
Tā vietā lai savu tautu vairotu savā pagastā, tu gribi šķībacainos šurp dabūt, Latvietēm ar viņiem precēties arī ar līgumu aizliegsi? Labāk pieprasi, lai tavā pagastā piena iepirkuma cena būtu visiem zemniekiem vienāda, neatkarīgi no piena daudzuma. Lai visas analīzes iekalkulē savās izmaksās un bargus sodus, par atteikšanos pienu iepirkt no visiem, kas grib nodot .
Pagastvecis
P
Mana līdzjūtība Japānas tautai grūtā brīdī! Viņiem maz ko palīdzēs mūsu ziedojumi - tas būtu kā lauciniekam noziedot pēdējo piecīti bagātniekam, kas sasitis autiņu. Tāpēc jādomā reāli un lielos mērogos - mēs varam sniegt palīdzību Japānas tautai, tikai citā veidā. LATVIJAI IR RADUSIES UNIKĀLA IESPĒJA, KĀDA RODAS VARBŪT TIKAI REIZI VISĀ VĒSTURES PLŪDUMĀ. Skaidrs, ka Japānā process kļuvis nekontrolējams. Mana līdzjūtība Japānai un japāņu tautai! Japāna ir tik maza zeme - tikai piecas Latvijas - ar trim cunami sabojātām atomelektrostacijām var tikt piesārņotas neapdzīvojamams uz dažiem simtiem gadu. Varbūt Latvijai jāpiedāvā viņus izmitināt pie mums? Nu kādus 2-5 miljonus. Ar noteikumiem, ka iemācās Latviešu valodu. Uz 150-200 gadiem, kamēr Japānas zeme attīrās no radiācijas piesārņojuma. Ar striktiem starpvalstu līgumiem. Ir vērts visu vēl rūpīgi apsvērt! Bet pirmajā brīdī tas izskatās labi : - Latvija iegūst čaklus un apzinīgus strādniekus, augsti izglītotu intelektuālo potenciālu, zinātniekus un inženierus - Latvija iegūst nozīmīgas investīcijas un mūsdienīgas tehnoloģijas - Latvijai nelojālie mongoļu-tatāru jaukteņi zaudē savu ietekmi un nonāk nenozīmīgā mazākumā Japāņi īsā laikā pēc pilnīgas sagrāves WW2 uzcēla savu zemi no jauna un 10 gados kļuva par vienu no attīstākajām pasaules valstīm. Bez tam japāņi joprojām nav padevušies Kremlim jautājumā par nozagtajām Kuriļu salām – tātad krampis viņiem ir :) Manā pagastā vieta atradīsies uzreiz 25 000 japāņu (10 000 ģimeņu). Nešaubos, ka viņu uzņemšanai dabūsim Eiropas naudu. Lieku uz balsošanu!
hvz
h
Es domāju, ka pēc šādas zemestrīces viņiem pašiem nav īsti skaidrs cik tur viss ir droši un kas ir un kas nav sabojājies. Kodolspēkstaciju aktīvās zonas tiešā tuvumā ir pārāk spēcīga radiācija, lai tur darbotos kādi devēji, kameras , etc. aprīkojums. Pēc vairākām zemestrīcēm, pēcgrūdieniem un cunami tur valda mērēns haoss.
e.
e
Cik zināms no vēstures, tad japāņiem ar drosmi nekad nav bijušas problēmas.
svarigi
s
Japāņiem ir bezizeja. Ja ir noticis ļaunākais, bet šķiet, ka tas nav izslēgts, tad ir jāevakuē visa Japāna. Kā jums šķiet, kam pietiktu drosmes to paziņot?
Liepa
L
Ļoti cienījams cilvēks J. Ozoliņa kungs. Lai arī par nepriecīgām lietām, bet intervija bija saprotama ikvienam. Paldies!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas