Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Ernst&Young" par 18 tūkstošiem izstrādās LR un LTV apvienošanas plānu

Nacionālā Radio un televīzijas padome (NRTVP) ceturtdien nolēmusi Latvijas Radio (LR) un Latvijas Televīzijas (LTV) apvienošanas plāna izstrādi uzticēt auditoru firmai "Ernst&Young".

NRTVP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece aģentūrai BNS pavēstīja, ka "Ernst&Young" piecu uzņēmumu konkurencē izvēlēts, jo firmai bijis vislabākais un profesionālākais piedāvājums un visiem NRTVP locekļiem bijusi pilnīga skaidrība, pēc kādiem kritērijiem un metodēm auditori strādās.

Uzņēmums darbu piedāvā paveikt par 18 tūkstošiem latu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, piesaistot arī advokātu biroju, līdz ar to būs arī nodrošināti juridiskie risinājumi, Buceniece uzsvēra. Turklāt "Ernst&Young" jau iepriekš auditējis LR.

Šīs auditoru firmas piedāvājums gan nav bijis lētākais, tomēr "Ernst&Young" samazinājis cenu par 30%, pavēstīja Buceniece.

NRTVP arī lūgusi premjeru Valdi Dombrovski un atbildīgo Saeimas komisiju pagarināt plāna izstrādes termiņu līdz 8.jūlijam. Premjers bija uzdevis plānu izstrādāt līdz 1.jūlijam.

"Ernst&Young" starpziņojums jāizstrādā un jāiesniedz NRTVP līdz 30.jūnijam, bet gala ziņojums - līdz 6.jūlijam.

Kopumā uz LR un LTV apvienošanas plāna izstrādi bez "Ernst&Young" kandidēja kompānija "Deloitte & Touche", uzņēmums "LatLaw" kopā ar "Prudentia", auditorfirma "BDO Invest Riga" un uzņēmums "Price WaterHouse Coopers".

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis aicinājis Saeimu kā NRTVP pārraugošo institūciju vērsties pie padomes ar uzdevumu LR un LTV apvienošanas plānu iesniegt līdz 1.jūlijam. Dombrovskis tikšanās laikā ar Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) ekspertiem arī piekritis, ka LTV un LR līdzekļu taupīšanas nolūkā varētu apvienot. Tas dotu lielu ietaupījumu tieši uz administratīvo izmaksu rēķina.

Konceptuāli NRTVP atbalsta LTV un LR apvienošanu, ja tā izdotos iegūt informācijas līderi, spēcīgu mediju ar televīzijas programmu, radio un interneta mājaslapu, taču iepriekš bija doma, ka apvienošanu varētu sākt no nākamā gada, jo šis esot "eksistenciāls izdzīvošanas gads".

"Ernst&Young Baltic" iepriekš jau veicis auditu Latvijas Radio (LR) un atzinis, ka finanšu kontroles sistēma līdz šim ir bijusi nepilnīga, jo neparedzēja sabiedriskā medija finanšu situācijas analīzi tādā līmenī un termiņā, lai varētu spriest par medija aktuālo finanšu situāciju.

Ideja par radio un televīzijas apvienošanos aktualizējās saistībā ar abu raidorganizāciju slikto finansiālo stāvokli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas