Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Feldmana māsa plāno rīkot piketu pret Džonsona lēmumu apturēt britu parlamenta darbu

Arī Latvijā iecerēts sarīkot piketu, lai protestētu pret britu premjera Borisa Džonsona lēmumu apturēt Lielbritānijas parlamenta darbību un paustu kritisku attieksmi pret iespējamo bezvienošanās Brexit. Piketu sarīkot iecerējusi Saeimas deputāta Krišjāņa Feldmana (JKP) māsa, parlamentā strādājošā Ieva Feldmane-Volmslija un viņas vīrs Kristofers Volmslijs, kuri aģentūru LETA informēja, ka ir pieteikuši piketu pie Lielbritānijas vēstniecības Rīgā 31. augustā plkst. 13.

Plānots, ka pasākumā tiks kritizēta līdzšinējā neizdarība saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības, kā arī pausts satraukums par nezināmo, kas notiks, ja netiks panākta vienošanās, jo Lielbritānijā dzīvojot ap 60 000 Latvijas pilsoņu, kuru nākotne ir neskaidra.

"Laika ir pavisam maz, tāpēc balsīm jātiek sadzirdētām nekavējoties - mēs nevēlamies Brexit bez vienošanās," teikts piketa pieteikumā.

Jau ziņots, ka Lielbritānijas karaliene Elizabete II šonedēļ piekrita premjerministra Džonsona lūgumam pirms Brexit uz laiku apturēt parlamenta darbu.

Karalienes oficiālo padomnieku sanāksme - Slepenā padome - paziņoja, ka parlamenta darbs tiks apturēts ne agrāk kā pirmdien, 9. septembrī, un ne vēlāk kā ceturtdien, 12. septembrī. Parlamentu paredzēts atkal sasaukt pirmdien, 14. oktobrī.

Sašutusī opozīcija paziņoja, ka Džonsons lūdzis parlamenta darba apturēšanu, apzināti cenšoties nobremzēt parlamenta deputātu mēģinājumus nepieļaut bezvienošanās Brexit.

Džonsona lēmums pirms gaidāmās valsts izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) apturēt parlamenta darbu, kas izraisījis sašutumu no proeiropeiski noskaņoto deputātu un bezvienošanās Brexit pretinieku puses, ceturtdien apstrīdēts tiesās.

Konservatīvo līderis trešdien negaidīti paziņoja par lēmumu, sākot no septembra, teju uz piecām nedēļām atlaist parlamentu, jo, kā skaidroja Džonsons, esot "nepieciešams īstenot drosmīgus un ambiciozus iekšpolitikas plānus". Džonsona lēmumu oponenti dēvē par apvērsumu un konstitucionālu skandālu, turklāt tiesās Londonā un Edinburgā iesniegtas prasības, lai procesu apturētu.

Uzņēmēja un viena no redzamākajām Brexit pretinieku kampaņas aktīvistēm Džīna Millere ieceri apstrīdējusi tiesā, norādot uz Džonsona lēmuma sekām. "Mēs uzskatām, ka šī prasība ir pretlikumīga," norādīja Millere, kas 2017. gadā tiesā panāca, ka likumdevēji var balsot par Brexit oficiālu uzsākšanu. "Modernajā vēsturē nav neviena piemēra, kad parlamenta atlaišana tiktu izmantota šādi," sarunā ar radio BBC uzsvēra Millere. "Tā pavisam noteikti, mūsuprāt, tiek izmantota, lai traucētu parlamenta likumdošanas darbu pret bezvienošanās iznākumu," viņa piebilda.

Kā ceturtdien brīdināja laikraksts The Times, Džonsona lēmums "Lielbritāniju nostādījis uz konstitucionālās krīzes sliekšņa". The Guardian prognozē "vēsturisku parlamentāru sadursmi", premjera pretiniekiem cenšoties nepieļaut bezvienošanās Brexit, savukārt The Financial Times redakcijas ievadrakstā norādīts, ka Džonsona lēmums par parlamenta darba apturēšanu ir "apvainojums demokrātijai".

Lielbritānijā jau trešdien tika savākti vairāk nekā miljons parakstu internetā izplatītai petīcijai pret parlamenta darba apturēšanu pirms 31. oktobrī gaidāmā Brexit.

Top komentāri

kaut kā jau sevi jāparāda
k
Brālis ir deputāts, māsai arī gribās
Dienas ziņas
D
Kas ir Feldmans? Neviens nezina. Kas ir Feldmana māsa? Un sieva? Un mazmeita?
Sāksim jaukties UK lietās?
S
Tas tiešām ir labs atbalsts tautiešiem
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas