Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Finanšu eksperti kritizē atsevišķus valdības solījumus aizdevējiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
!
!
Lūdzu vairs NEKAD Swedbankai un NORD bankai netieši nepārstāvēt LR iedzīvotāju rūpes un bažas. Te uz to ir pretenzijas. Paldies!
nihilisms
n
Par ko tieši iet runa? Atkal ekonomisti cilvēkus satrauc par kaut kādu dokumentu, kas nav redzēts. Nu publicējiet visiem, ne tikai ekonomistiem. Tad būs skaidrs par ko runa.
eksports neeksperts
e
Bubulis TP un jaukais pūkainais JL. Tā arī ir LV diognoze. Ja viss būtu tik vienkārši, tad ko gaidām. Izsludinām TP ārpus likumu un viss, tad būsim atkal treknajos gados, kā ar burvju nūjiņu. Patiesībā varbūt ir otrāda, JL sakārtošanas darbību rezultātā vienus resnus kampējus nomaina, citi izbadējušies, nevis ar naudu, bet ar varu un slavu motivēti idioti, šizofrēniķi, profesionāli uzdzīvotāji un pa vidu vēl daži antiņi, kuru darbības rezultātā haoss un sabrukums uzņem kosmisko ātrumu.
eksports neeksperts
e
Vēl varētu teikt šizofrēnija rullē. Tā jau ir LV diognoze kopš PSRS laikiem. Domāt vienu, runāt citu, darīt vēl ko citu u.t.t. Darīt visu, lai būtu sliktāk u.t.t.
lno
l
Pat ezim skaidrs, ka jāpaaugstina īpašuma nodoklis, bet darbaspēkam nodokļi jāsamazina, to "nesaprot" tikai TP un viņu atbalstītāji.
eksports neeksperts
e
Bankas PVN nemaksā. Ja arī maksā, tad ļoti minimāli, jo finanšu pakalpojumi ar PVN neapliekas. Bet vispār forši. Esmu sapratis, ka augstāki nodokļi tas patiesībā ir forši. Tās nozīmē augstākas cenas un lielisku attaisnojumu cenu pielikumam un lielisku attaisnojumu nodokļu nemaksāšanai. Tātad jo augstāki nodokļi, jo tādā valstī kā LV būs lielāka ēnu ekonomika, jo lielāki nelegālie ienākumi un jo mazāk naudas valsts kasē. Būtībā priekš mazajiem uzņēmumiem tas ir pilnīgi OK, priekš valsts, gan tas ir pilnīgi kaput. Ja vien valsts arī nevar piemēroties izdzīvot kaut kādā ēnu zonā, kā ir iemācījusi to darīt savu tautu un uzņēmējus. LV rullē!
Kaspars Gasūns
K
Kā ļoti trāpīgi pateica Rubīni - šogad nebūs populāra ne fiskālā disciplīna, ne valstu tēriņi (kas palielina deficītu, kas kādreiz tā pat būs jāatdod). Pie augstākiem nodokļiem būs jāpierod! ;)
Kaspars Gasūns
K
Bet, ja par vienošanos, tad baidos, ka tās sarunas ir aizgājušas kritiskā fāzē. Ņemot vērā, ka TP fonā krāj punktiņus uz šo sarunu fona, bet Šlesers brūķē muti, tad savukārt šiem aizdevējiem arī vairs nav drošības, vai nākamais populists nepalaidīs visu nodokļu sistēmu brīvgaitā un vai viņi savu naudu jebkad vēl ieraudzīs atgriežamies. Tādēļ pieļauju, ka tur jau ir vienpusējs aizdevēju diktāts. Savukārt muldēšana par "vīra dūšas" rādīšanu no mūsu puses ir plika muldēšana - mēs neesam tajās pozīcijās, mums nav neviena trumpja, lai "ko iemainīt".
Kaspars Gasūns
K
Muļķības, pēdējais, kas viņiem vajadzīgs ir visas šīs problēmas. Cilvēki ir tik aprobežoti, ka nesaprot, ka bankām tās būdas nav simts gadus vajadzīgas (kad vēl un par kādu cenu tās pārdos!?), bet gan nauda - turklāt regulāri un pēc grafika. Cita lieta, ka viņi, protams, centīsies izvairīties no zaudējumiem, turklāt par katru cenu, un tajā brīdī bezcerīgajiem kredītņēmējiem klāsies pavisam bēdīgi. Visas tās pārņemšanas ir aiz banku bezizejas un kā vienīgais drošais veids nepalielināt zaudējumus.
objekts
o
Darbaspēks ir lielākā vērtība mūsu valstī.Un jau esošais nodokļis uzliek izglītības sistēmai sagatavot šo spēku ļoti labā līmenī.Darba spēka izmantotājiem nodokļis uzliek ļoti racionāli un efektīvi izmantot šo vērtīgo spēku.Un pasam darba spēka nesējam jābūt pārliecinātam par savām spējam un tam jānodrošina labu strādajošā cilvēka labklājību un lepnumu,ka viņš ,viņa darbaspēks nodrošina arī valsts kopējās kases sekmīgu piepildīšanos.
Populists
P
Ja tauta nav spējīga maksāt, jebkurš nodoklis var novest pie sabrukuma. Visticamāk, ka bankas grib novirzīt sitienu no sevi, uz sociāli mazāk nodrošinātiem, apzinoties, ka no galīgi nabagiem tautā vairs nav ko atņemt.....
Populists
P
Kamēr VALSTS ZAGĻI un lielākie kretīni būs pie varas, kredīti tiks ņemti lai viņi varētu turpināt parazitēt. Budžets tiks balansēts uz uzlikto nodokļu rēķina tautai. Nav nekādu cerību, ka tiks vienkāršota valsts pārvalde (samazināts Saeimas un pašvaldību deputātu skaits, ministriju skaits, valsts un pašvaldību uzņēmumu pāriešana privātā sektorā). Bezjēdzīgi ir ''skaldīt matus" pašmāju populistiskajos ķīviņos uz nodokļu maksātāju rēķina.....(Repše, Kristovskis). Latvijai nav, un nekad nebūs pietiekami daudz tanku lai realizētu adekvātu spēka politiku attiecībās uz austrumiem, vai adekvātu ekonomisku politiku attiecībās uz rietumiem. Lai realizētu sabalansētu, diplomātiski nosvērtu politiku, kas nodrošinātu nācijas izdzīvošanu, ekonomisko stabilitāti, NEPIECIEŠAMA VISU LATVIJĀ DZĪVOJOŠO PILSOŅU KONSOLIDĀCIJA. Šeit der atcerēties tūkstošgadīgu gudrību: "MIERS BARO, NEMIERS POSTA". Nepieļausim, lai mūs "SKALDĪTU UN VALDĪTU" ! Kur divi plūcās, labumu gūst ........????????????
Lobijs
L
J;ā - baņķierus interesē nekustamā īpašuma nodokļa paaugstināšana. Tad daudzas mājsaimniecības būtu spiestas pārdot savas mājas, bet baņkieri varētu sākt rosīties ar pārkreditēšanu.
Villa
V
Latvijā jau tā ir vislētākais darbaspēks. Un te īsti nav vietā vaimanāt, ka iedzīvotāju ienākuma nodokļa un sociālā nodokļa slogs ir par augstu. Šo nodokļu samazināšana neko nedotu darba ņēmējiem, bet ļautu uzņēmējiem vēl intensīvāk turpināt neinvestēt efektivitātē, un starpību izlietot superlepnajām villām un glaunajiem auto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Eksperti


Uldis Osis, ekonomists:

Solījumi ir nepieņemami. Var piekrist nekustamā īpašuma nodokļa reformai, taču PVN nesamazināšana ir ļoti bīstams solījums. Eksporta un rūpniecības pieaugums, kas vēl ir nedrošs, saistīts ar uzlabošanos Eiropā, nevis Latvijā. Pie mums turpinās cilvēku aizplūšana, ir augsts bezdarbs. Neredzu, ka valdība varētu palīdzēt grūtībās nonākušajiem kredītņēmējiem. Tas ir tukšs solījums. Pensionēšanās vecuma palielināšana ir neizbēgama, jo darbaroku kļūst mazāk.

Pēteris Strautiņš, DnB Nord bankas ekonomikas eksperts:

Šis gads nebūs ekonomiski ļoti veiksmīgs, tādēļ var nākties atgriezties pie izmaiņām nodokļos. Vienīgais nodoklis, ar kuru vēl var iekasēt nozīmīgu ieņēmumu daudzumu, ir nekustamā īpašuma nodoklis. Cerams, ka PVN celšana nenotiks, bet tas būtu otrs mazākais ļaunums, jo neietekmē eksportspēju. Nākotnē vajadzētu samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokli. Izskatās, ka šogad budžetā var nebūt naudas palīdzībai kredītu ņēmējiem, kas būtu vēlams.

Mārtiņš Kazāks, Swedbank galvenais ekonomists:

Tas, kas šobrīd ir tapis, ir tāds kaktu dokuments. Tādēļ komentēt vienošanos vēl negribētu. Runājot par izmaiņām nodokļos, mēs nevaram skatīties uz katru nodokli atrauti, bet uz tiem ir jāskatās kopumā. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa un sociālā nodokļa slogs ir par augstu. To būtu nepieciešams samazināt, bet vajadzētu kompensēt ar citiem nodokļiem, un viens no tiem ir nekustamā īpašuma nodoklis, kuru noslēpt nav iespējams. PVN ir samērā augsts, un to palielināt nebūtu risinājums.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas