Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Finanšu ministrija veic pārrunas ar trim kandidātiem VID ģenerāldirektora amatam

Piektdien Finanšu ministrijā notiek pārrunas ar trim iespējamiem kandidātiem uz vakanto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu. Latvijas Televīzijas raidījums _Panorāma _vēstīja, ka šie trīs kandidāti ir pašreizējā dienesta vadītāja pienākumu izpildītāja Nelija Jezdakova, tāpat arī Kalvis Vītoliņš un Ģirts Lapiņš.

Uzņēmējs K. Vītoliņš savulaik bijis VID ģenerāldirektora pirmais vietnieks un galvenās muitas pārvaldes direktors. Savukārt Ģ. Lapiņš ir uzņēmējs, kurš pašvaldību vēlēšanās uz Rīgas domi kandidēja no Tēvzemei un Brīvībai/LNNK.

Pieteikties uz ģenerāldirektora amatu varēja līdz 25. februārim. Līdz 1. martam Finanšu ministrija saņēma 13 pretendentu pieteikumus.

Lai izvērtētu pretendentu atbilstību VID ģenerāldirektora amatam, noteikti detalizēti vērtēšanas kritēriji šādās kategorijās: augstākā akadēmiskā vai profesionālā izglītība, darba pieredze valsts pārvaldē, pieredze liela kolektīva vadīšanā, kas ir vismaz viens gads, teicamas svešvalodu zināšanas, profesionālās zināšanas par nozares politiku un procesiem, komunikācijas prasmes un nevainojama reputācija. Priekšrocība tiks dota pretendentiem ar profesionālo darba pieredzi valsts nodokļu administrēšanā.

Konkursa komisijas vadītājs ir finanšu ministrs Einars Repše (JL). Konkursa komisijas sastāvā ir Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, FM valsts sekretāra vietniece budžeta jautājumos Baiba Bāne, FM Administrācijas vadītājs Ilgonis Gaugers un finanšu ministra padomniece valsts pārvaldes reformu un vadības jautājumos Baiba Fromane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas