Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Fliks tiesas spriedumu pildīs, taču amatpersonas deklarāciju neiesniegs

Gaidītā rezultāta, visticamāk, tik drīz nebūs un nacionālās lidsabiedrības airBaltic vadītājs Bertolts Fliks amatpersonu deklarāciju tuvākajā laikā nerakstīs.

Sagaidāms, ka Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, ar kuru B.Flikam uzdots Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniegt airBaltic valdē strādājošo valsts amatpersona sarakstu, viņš izpildīs formāli un pats savu vārdu neiekļaus. Tā ļauj secināt airBaltic preses pārstāvja Jāņa Vanaga Dienai otrdien atzītais, ka, tāpat kā līdz šim, arī šobrīd B.Fliks sevi par valsts amatpersonu neuzskata un amatpersonu deklarāciju VID neiesniegs. Amatpersonu sarakstu uz VID, kā to prasot tiesas spriedums, B.Fliks nosūtīšot. Precīzu atbildi, vai B.Flika vārds būs VID iesniegtajā sarakstā, J.Vanags, lai arī solīja, tomēr līdz vēlam vakaram tā arī nesniedza.

Tikmēr VID noskaņots kareivīgi. Kā izriet no VID Komunikācijā daļā atzītā, ja B.Fliks sevi amatpersonu sarakstā nebūs iekļāvis, VID būs gatavs juridiskai cīņai, lai panāktu, ka B.Fliks pilda likumā par valsts amatpersonām noteikto. Galvenais arguments VID rokās ir tiesas sprieduma motīvu daļā secinātais, ka airBaltic valdes locekļi ir valsts amatpersonas. VID uzskata: ar to tiesa ir atzinusi, ka B.Fliks ir valsts amatpersona un viņam jāpilda likumā prasītais. Tiesas spriedumā noteikto airBaltic amatpersonu sarakstu VID gaidīs līdz trešdienai, ja sarakstā nebūšot B.Flika vārda, VID jau tūlīt pēc Ziemassvētkiem lemšot, kā rīkoties, piesaistot juristus.

52,6% airBaltic kapitāla pieder valstij. Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK), jautāts, kā viņš rīkosies, ja B.Fliks sevi neatzīs par valsts amatpersonu, ironizējot teica: «Nu tad VIDam viņš jāliek cietumā.» Precizējot ministrs piebilda, ka VID konflikts ar B.Fliku jāatrisina tiesiskā ceļā. Jautāts, vai rosinās airBaltic padomi izvērtēt B.Flika atbildību un lemt par viņa nomaiņu, ja sevi par amatpersonu viņš neatzīs, K.Gerhards teica: «Ja valde nepilda tiesas lemto, tad tā ir jāmaina.»

Ja B.Flika vārda airBaltic valdē strādājošo amatpersonu sarakstā tiešām nebūs, tas nozīmēs, ka viņš kā airBaltic valdes priekšsēdis aizvien pretojas valsts amatpersonām likumdošanā noteiktajai prasībai par ienākumu deklarēšanu. Līdz ar to viņa pēdējo gadu ieņēmumi, tajā skaitā par darbu airBaltic (atalgojums, prēmijas, kompensācijas), kā arī viņa finanšu darbība, kas ļautu atklāt, kur B.Fliks ņēma naudu 47,2% airBaltic daļu iegādei, aizvien nebūs pieejama VID, KNAB un sabiedrībai. Turklāt, neatzīstot sevi par valsts amatpersonu, uz B.Fliku neattiecas arī virkne citu likumdošanā noteikto prasību par amatu savienošanu un interešu konflikta novēršanu. Par atalgojumu un finanšu darījumiem B.Fliks atsakās runāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas