Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Fliks vairs nebūs "airBaltic" valdes loceklis, bet tikai prezidents un izpilddirektors

Turpmāk Latvijas aviosabiedrības _airBaltic _valdes locekļi vairs neieņems šos amatus, bet pildīs tikai vadības izpildu funkcijas. Tai skaitā, piemēram, Bertolts Fliks vairs nebūs uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, bet būs prezidents un izpilddirektors, informē airBaltic.

Līdzīgi citi valdes locekļi pārtrauc strādāt vēlētajos amatos valdē, tādējādi Mārtiņš Antonovičs pildīs pienākumus finanšu direktora amatā, Laila Odiņa – operāciju vadības direktores amatā, Tero Taskila – komercdirektora amatā.

Jaunu uzņēmuma valdi nominē akcionāru pilnsapulce un ievēl airBaltic padome.

Kā skaidro pati aviosabiedrība, korporatīvās pārvaldības reorganizācijas mērķis ir "nodrošināt efektīvāku pārvaldību". Vienkāršot pārvaldes struktūru nepieciešams, jo airBaltic plāno paplašināt biznesu, teikts tās paziņojumā.

airBaltic piebilst, ka saskaņā ar aviācijas likumiem un ES prasībām aviokompānijās ir atbildīgais vadītājs -  accountable manager – persona augstākās vadības līmenī, kas uzņemas galīgo atbildību par drošu tās operatīvo darbību. airBaltic atbildīgā vadītāja pienākumus kopš 2002.gada pilda B.Fliks.

Kā jau ziņots, B.Fliks ilgstoši cīnās ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID) par to, vai viņam jāiesniedz valsts amatpersonas deklarācija. Galvenais arguments VID rokās ir tiesas sprieduma motīvu daļā secinātais, ka airBaltic valdes locekļi ir valsts amatpersonas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas