Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FM: ja maksās nodokli, ceļazīmes par dienesta auto izmantošanu nevajadzēs aizpildīt

Ceļazīmi par uzņēmuma darba auto izmantošanu privātām vajadzībām nevajadzēs aizpildīt, ja labuma guvējs maksās tā dēvēto auto nodokli. Savukārt, ja nemaksās un tādejādi darba auto privātām vajadzībām netiks izmantots, tad ceļazīmes būs jāpilda.

Ja uzņēmuma darba auto tiks izmantots vienīgi darba vajadzībām, tad ceļazīmē būs jānorāda, kur brauc, cik degvielai tērēts u.c.. «Vienkāršāk ir nodokli samaksāt un braukt, nekā ņemties ar šīm ceļazīmēm,» Dienai sacīja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis.

Tā būs papildu tām ceļazīmēm, kas jau šobrīd uzņēmuma grāmatvedībā tiek pildītas priekšnodokļa aprēķinā, uzskaitot degvielas, remonta un citas izmaksas un par šo summu samazinot ar uzņēmumu ienākuma nodokli apliekamo summu. «Šīs ceļa zīmes uzņēmumu ienākuma nodokļa aprēķināšanai ir un un būs,» teica FM pārstāvis.

Viņš norādīja, ka amatpersonas darba auto varēs izmantot vienīgi braukšanai no mājām uz darbu. Nodoklis tad amatpersonai būs jāmaksā.

Diena jau ziņoja, ka no šā gada jāmaksā iedzīvotāju ienākuma nodoklis par darba auto izmantošanu privātajām vajadzībām. Atkarībā no auto motora tilpuma nodoklī mēnesī jāmaksā no Ls 22,7 līdz Ls 85,12.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas